• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Bursa’da Baz İstasyonu İsyanı…

Bursa’da Baz İstasyonu İsyanı…
Bursa'da "su deposu yapacağız" denilen binaya baz istasyonu kurulmak istenmesi mahalle sakinlerini sokağa döktü.

Bursa'da "su deposu yapacağız" denilen binaya baz istasyonu kurulmak istenmesi mahalle sakinlerini sokağa döktü. Çocuklarının sağlığından olacağını belirten Gülbahçe Mahallesi sakinleri eylem yaptı.

Su deposuna kamufle edilmiş baz istasyonunu fark eden mahalleli, "Baz istasyonu istemiyoruz', "Gülbahçe uyuma sağlığına sahip çık" sloganları atarak tepkilerini dile getirdi, "Baz ölüm saçıyor', "Sağlığımız tehdit altında', "Çocuklarımız sağlıklı büyüsün" ve "Kanser olmak istemiyoruz" pankartları açan Gülbahçe Mahallesi sakinleri basın açıklaması da yaptı. Grup adına konuşan Okan Burhan, "Mahallemize baz istasyonu kurmaya çalışıyorlar. Şu an inşaat halinde. Ölüm istasyonu istemiyoruz" dedi.

Baz istasyonuna tepki gösteren Samet Ayyıldız ise, "Baz istasyonu kanser hastalığına sebep oluyor. Komşuluk olarak bir şeyler yapmaya çalıştıkları için yardım etmek istedik. Bizden yardım istemediler ve oraya su deposu yapacaklarını söylediler. Bizde daha sonra kontrol ettiğimizde su deposuyla alakası olmadığını gördük. Daha sonra araştırdıktan sonra baz istasyonu olduğunu anladık. Bu baz istasyonunun mahalle arasına olmasını istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Gülbahçe Mahalle Muhtarı Bayram Saygılı, "Mahallemize baz istasyonu kurulmuş. Bize cuma günü haber geldi. Ben şahısla görüştüğümde, "Burası su deposu olacak. Baz istasyonuyla bir alakası yok" dedi. Cumartesi günü babasıyla görüştüğümde, "Ben baz istasyonu kurdum. Sözleşmemi yaptım. Gereken yerlere şikayetleri yapabilirsiniz. Uygun görülürse baz istasyonu sökeceğim. Diğer türlü kimse buna mani olamaz" dedi. Hepimiz cep telefonu kullanıyoruz. Ama böyle 2 katlı binalara baz istasyonu kurulmasına karşıyız" açıklamasını yaptı.

Açıklamaların ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

Bursa’da Baz İstasyonu İsyanı…

Bursa’da Baz İstasyonu İsyanı…

Bursa’da Baz İstasyonu İsyanı…

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim