• BIST 9770.06
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Bursa’da Alışveriş Günleri Başladı

Bursa’da Alışveriş Günleri Başladı
Bursa'da Kapalı Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ni şenlik havasına büründürecek "Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri" başladı.

Bursa'da Kapalı Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ni şenlik havasına büründürecek "Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri" başladı. 22 Nisan-22 Mayıs 2016 tarihleri arasında alışveriş yapan tüketiciler 10 otomobil, 10 dizüstü bilgisayar ve 10 cep telefonu kazanma şansına sahip olacak.

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ni yeniden cazibe merkezi yapmak için gerçekleştirilen etkinliklerden birisi olan "Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri" Mehter Takımı'nın marşlarıyla başladı. Bursa ekonomisinin kalbi, 22 Nisan - 22 Mayıs 2016 tarihleri arasında Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri'nde atacak. BTSO, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi ve Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi işbirliğinde düzenlenecek olan alışveriş günleri tüketicilere 10 otomobil, 10 dizüstü bilgisayar ve 10 cep telefonu kazandıracak. 100 liralık alışveriş yapan herkes bu şansa sahip olacak olurken, 100 liranın tek seferde olma koşulu aranmayacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bursa ne kadar büyürse büyüsün, merkezi tarihi çarşı, hanlar bölgesi ve Ulucami'dir. Çarşımızın rakibi yine çarşıdır. Buranın bir potansiyeli var. Bursa özellikli bir şehirdir. Herkesin yaşamak istediği bir şehirdir. Bursa'yı tanıyorum diyen yalan söyler. Benim bile görmediğim bölgeler yerler var. Çarşı Bursa'nın kalbi ise en güzel yeri olmalıdır. Artık Bursa'nın değerlerine sahip çıkmamız gerekiyor. Dünya'da herkes Osmanlıyı biliyor. Dün Körfez köprüsünün açılışı yapıldı. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Bursalılar adına Osmangazi Köprüsü olması için talepte bulunduk. Onlarda bizleri kırmadılar ve köprünün adını Osmangazi koydular. Bursa'da çok değer var. Bunun için yapılacak işimiz çok. Artık İstanbul'dan Bursa'ya geçerken Osmangazi Köprüsü'nden geçiyoruz. Daha sonra Orhangazi Tüneline girip, Bursa'ya ulaşıyorsunuz" diye konuştu.

Herkesin AVM'lerden uzaklaşmaya çalıştığını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Oralarda burada olan ruh yok. Burada çarşıyı gezerken insanlar hem alışveriş yapıyor hem de Osmanlı'nın tarihi dokuları arasında ruhunu dinlendiriyor. Eski geleneklerimizi araştırarak, onları tekrar yaşatarak 1326 ruhunu yaşatmalıyız. Ondan sonra bizi kimse tutamaz. Nasıl ki atalarımız "ben siftahımı yaptım. Komşudan al" diyorsa, bizimde böyle dememizle herşey çok değişir" dedi.

BTSO Başkanı Burkay ise, "Son 50 yıldır dünyada bir alışveriş merkezi çılgınlığı var. Artık toplum hem kenti yaşamak istiyor, hem de alışverişini yaşamak istiyor. Ulucami'nin avlusunda bir fincan kahve içerek alışverişimizi tamamlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Mehter Takımı eşliğinde yapılan kortej yürüyüşü ile alışveriş şenliğinin startı verildi.

Bursa’da Alışveriş Günleri Başladı

Bursa’da Alışveriş Günleri Başladı

Bursa’da Alışveriş Günleri Başladı

Bursa’da Alışveriş Günleri Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim