• BIST 9059.38
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Bursa'da adliye önünde arbede: 4 gözaltı

Bursa Adliyesi’nde geçen nisan ayında meydana gelen yaralama olayının duruşması öncesi sanık yakınları ile şikayetçiler arasında kavga çıktı.
Adliye içinde ve dışında 7 kişinin yumruk ve tekmelerle yaralandığı kavga sürerken, sanıklar lehine ifade vermek için gelen Ceyhun Karaca, bahçedeki bir kişiden aldığı tabancayla adliyeye girmek istedi. Mermiyi namluya sürerek adliye binasına girmek isteyen saldırganı, polis memuru Zeki Günaydın adeta göğsünü siper ederek engelledi. Saldırganı engellemeyi başaran polis memuru daha sonra adliyeden uzaklaşmaya çalışan Ceyhun Karaca’yı ısrarla takip ederek, sivil giyimli bir polis memuruyla birlikte gözaltına aldı.

Bursa Adliye Sarayı, geçen nisan ayında merkez Nilüfer İlçesi’ndeki Kulüp Lobi Bar’da meydana gelen ‘Silahlı yağma’ ve ‘Kasten adam öldürmeye teşebbüs’ davasının görüleceği 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi önünde başlayan kavga nedeniyle karıştı. Duruşma salonunun önünde bekleyen sanık yakınları, iddiaya göre şikayetçi Uğur Umur ile Burhan Keser’den duruşmaya girmemelerini, girerlerse de şikayetten vazgeçmelerini istedi. Şikayetçi ve sanık yakınları arasında başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü.

POLİS TABANCALI SALDIRGANIN ÖNÜNE GEÇTİ

Adliye koridorlarında iki kişinin yaralandığı kavga devam ederken, şikayetçilerle aynı mahallede oturan ve sanıklar lehine ifade vermek üzere adliyeye gelen Ceyhun Karaca, adliye dışına çıkarak, bahçedeki bir kişiden tabanca alıp içeriye girmek istedi. Elindeki tabancaya mermi sürerek polis noktasına gelen Ceyhun Karaca, bina girişindeki polis memuru Zeki Günaydın tarafından engellendi. Vücudunu siper ederek saldırganının adliyeye girmesini engelleyen Zeki Günaydın, ısrarla Ceyhun Karaca’yı engellemeye devam etti. Adliyeye evrak ve suçlu getiren bazı polislerin sadece izlediği olayda, içeriye gireyeceğini anlayan saldırgan, bu kez adliyeden uzaklaşmak istedi. Ancak cesur polis memuru takibini sürdürerek, saldırganı sivil bir polisle birlikte yakalayarak Adliye polis merkezine getirdi.

Adliye koridorlarında başlayan ve dışarda devam eden kavgalar da polisler tarafından güçlükle engellendi. Polis, Ceyhun Karaca ile birlikte 4 kişiyi gözaltına aldı.

10 KİŞİ EĞLENİP, HESAP ÖDEMEDİLER

Bursa 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşma, kavgaya rağmen başladı. Hamza Çelik ve Arif Vardar’ın tutuklu, Yüksel Oral’ın da tutuksuz olarak 20 yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle yargılandığı duruşmada ifade veren Burhan Keser şikayetinden vazgeçmedi. Uğur Umur ise sanıklardan şikayetçi olmadı. Duruşmada verdiği ifadede olayı anlatan Burhan Keser, olay gecesi sanıklardan Hamza ve Arif’in yakınlarının bara girmek istediklerini, ancak özel bir doğum günü partisi olduğunu söyleyerek kabul etmediklerini söyledi. Arif ve Hamza’nın daha sonra kendisini telefonla aradıklarını belirten Burhan Keser şunları anlattı:

“Telefonla arayarak tehdit ettiler. ‘Sen kimsin bizim arkadaşlarımızı mekana almıyorsun. Seninle görüşeceğiz’ dediler. Kısa bir süre sonra 10 kişiyle birlikte mekana geldiler. Sabaha kadar eğlendiler. Çıkmadan önce garson hesaplarını götürdü. Garsona, ‘Sen bizi tanımıyor musun, hangi cesaretle bize hesap getiriyorsun’ diyerek hesabı ödemek istemediler. Ben de ‘hesapta gerekli indirimini yapın, yeniden götürün’ dedim. Ancak bu kez de dışarı çıktığında Arif benim yanıma gelerek küfür etti ve vurmaya başladı silah çekti. Ben içeriye girdim. Ofisimde oturdum. Hesapları toparlıyordum, elimde bir buçuk milyar lira para vardı. Peşinden Arif ve Hamza içeriye girdiler. Hamza elini beline atıp masanın üzerindeki paraları aldı. Arif’in elinde de silah vardı. Ben de ortağım Uğur’u aradım. Uğur mekana geldikten sonra tanıdığı için konuşmak istiyordu. Ben onları baş başa bıraktım ve uzaklaştım. Kısa süre sonra 12- 13 el silah sesi duydum geri döndüğümde Uğur yerde yaralı yatıyordu. Polisi arayıp olayı bildirdim. Bunlarla alışverişim veya borcum yoktu. Bunlar, zorbalıkla kabadayılıkla mekana çökmüşlerdir.”

Duruşmada ifade veren diğer müşteki Uğur Uğur ise, olayın Burhan Keser’in anlattığı gibi olduğunu, ancak şikayetçi olmadığını söyledi.
Adliye içinde ve dışında çıkan kavgada 7 kişinin darp edildiği, ilk etapta 4 kişinin gözaltına alındığı olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Güncel haberler için AksiyonHaber'i takip edin.

www.AksiyonHaber.com

İSTANBULHABER AJANSI

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim