• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Bursa yaşanabilir şehir sıralamasında 11 basamak birden yükseldi

Bursa yaşanabilir şehir sıralamasında 11 basamak birden yükseldi
Dünya genelinde 5 binden fazla kenti yaşam kalitesi standartlarına göre kıyaslayıp her yıl "Yaşam Kalitesi En Yüksek Şehirler" listesi oluşturan numbeo...

Dünya genelinde 5 binden fazla kenti yaşam kalitesi standartlarına göre kıyaslayıp her yıl "Yaşam Kalitesi En Yüksek Şehirler" listesi oluşturan numbeo internet sitesinin geçtiğimiz yılki listesine 48'inci sıradan giren Bursa, bu yıl listede 37'inci sıraya yükseldi. Bursa, Türkiye'den ilk 50'ye giren tek şehir oldu. İzmir 62'inci, Ankara 95'inci ve İstanbul ise 102'inci sırada yer aldı.

Tarihi ve kültürel miras alanında yapılan yatırımlarla Bursa'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınmasını sağlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kente kazandırdığı yeni stadyum hem Avrupa'nın en prestijli mimarlık ödülünü almış hem de dünyanın heyecan verici 10 stadyumu arasında gösterilmişti. Bunun yanında İznik Gölü içinde bulunan Batık Bazilika, dünya genelinde 2014 yılının en önemli 10 keşfi arasında gösterilirken, Bursa ilk kez Avrupa Komisyonu tarafından "2017 Avrupa Yeşil Başkenti" unvanına aday şehirler kentler arasında gösterildi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 5 binden fazla kentin sağlık, suç oranı, nüfus, trafik, pahalılık gibi kriterlerini kıyaslayarak "yaşam kalitesi en yüksek şehirler" listesi hazırlayan Numbeo internet sitesinin 150 şehirlik listesine geçtiğimiz yıl 48'inci sıradan giren Bursa, bu yıl 11 basamak birden yükselerek 37'inci sırada yer aldı. Suç oranı, sağlık, pahalılık, nüfus artışı, trafik gibi farklı kriterler dikkate alınarak yapılan değerlendirme sonucunda bir endeks oluşturuldu. Bu endekste en yüksek değere sahip şehir, Avustralya'dan Canberra olurken, Avustralya'dan Adelaide ikinci ve İsviçre'den Zürih ise üçüncü oldu.

İLK 50'DEKİ TEK TÜRK ŞEHRİ

Aynı web sitesinin geçtiğimiz yıl yaptığı çalışmada yüksek yaşam kalitesi ile 91'inci sırada olan İzmir bu yıl 62'inci sıraya, geçen yıl 97'nci sıradaki Ankara bu yıl 95'inci sıraya, 106'ncı sıradaki İstanbul da 102'inci sıraya yükseldi. Sitenin verilerine göre, dünyada yaşam kalitesi en yüksek 50 şehir arasına Türkiye'den giren tek şehir Bursa oldu. Bursa, bu endeksin alt kategorilerinden olan konuta erişim kriterinde dünyada 12'nci sırada yer aldı. Sağlık hizmetlerine erişimde İzmir dünyada ikinci sırada yer alırken, Bursa 13, İstanbul 50 ve Ankara da 74'üncü sıraya yerleşti.

BAŞKAN ALTEPE: SONUÇ SÜRPRİZ DEĞİL

Sonucun kendileri için bir sürpriz olmadığını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sıralamada 11 basamak birden yükselip, ilk 50'ye giren şehirler arasında Türkiye'den sadece Bursa'nın olmasının gurur verici olduğunu söyledi. Yayınlanan rakamlara göre Bursa'nın Türkiye'nin yaşam kalitesi en yüksek şehri olduğunu ifade eden Altepe, "Belediyemiz başta olmak üzere Emniyet ve Milli Eğitim başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımızın yaptığı çalışmalarla Bursa, kalite kenti ve marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Bursa yaşanabilir şehir sıralamasında 11 basamak birden yükseldi

Bursa yaşanabilir şehir sıralamasında 11 basamak birden yükseldi

Bursa yaşanabilir şehir sıralamasında 11 basamak birden yükseldi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim