• BIST 9506.67
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Bursa Yağmura Teslim

Bursa Yağmura Teslim
Bursa'da iki gündür araklıklarla devam eden sağanak yağış, çiftçiyi güldürürken şehir merkezindeki vatandaşlara da zor anlar yaşattı.

Bursa'da iki gündür araklıklarla devam eden sağanak yağış, çiftçiyi güldürürken şehir merkezindeki vatandaşlara da zor anlar yaşattı. Şehrin en işlek caddelerinde yağmur suyu yüzünden sürücüler zor anlar yaşadı. Doğu yakasındaki bazı sokaklar ise yağmur suları ile doldu.

Meteorolojiden alınan bilgiye göre, dün ve bu sabah metrekareye düşen yağış miktarı 6 kilogramı bulurken bu gün öğleden sonra yapılan yeni ölçümlerde metrekareye düşen yağış miktarının 13 kilograma ulaştığı belirtildi. Yağışların bu gecede artarak devam edeceği yarın öğleden sonra şiddetini azaltıp pazar günü yerini güneşli havaya bırakacağı öğrenildi.

ÇİFTÇİ MEMNUN SOKAKTAKİ VATANDAŞ ŞİKAYETÇİ

Kış aylarında beklenen yağışların olmaması ve güneşin yüzünü erken göstermesi, başta çiftçiler olmak üzere tüm vatandaşları telaşlandırmıştı. Yetkililerin de kuraklıkla ilgili yaptığı açıklamalar ve çizilen kötü senaryolar, bahar yağmurlarıyla birlikte değişti. Bursa'da 2 gündür aralıklarla devam eden yağmur başta domates üreticisi olmak üzere özellikle buğday ve hububat ürünleri ile mısır yeri hazırlayan çiftçilerin yüzünü güldürdü. Yağışlar nedeniyle herhangi bir zararın meydana gelmediğini belirten çiftçiler dolu yağmadığı takdirde yağmurun bir sıkıntı oluşturmayacağını söyledi. Aralıklarla şiddetini arttıran sağanak yağış şehir merkezinde çarşı pazar alışverişi yapmak için dışarıya çıkan Bursalılara zor anlar yaşattı. Şemsiye almadan dışarıya çıkanlar yağmurdan kaçmak için otobüs durakları ile saçak altlarını tercih etti. Öte yandan, şehrin doğu yakasında özellikle Vatan ve Millet Mahalleri ile Ulus ve Yavuzselim Mahallelerindeki bazı sokaklar rögar kapaklarının tıkanması nedeniyle yağmur suları ile doldu. Vatandaşlar evlerinin giriş katlarına biriken yağmur sularını kova ve küreklerle tahliye etti.

Bursa Yağmura Teslim

Bursa Yağmura Teslim

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim