• BIST 9714.66
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Bursa Ulucami'nde tek kullanımlık tespih dönemi

Bursa Ulucami'nde tek kullanımlık tespih dönemi
Bursa tarihi Ulucami'de sağlık şartlarına uygunluğu ve namaz kılanların yanlarında hatıra götürmesi amacıyla tek kullanımlık tespih uygulaması başladı.

Bursa tarihi Ulucami'de sağlık şartlarına uygunluğu ve namaz kılanların yanlarında hatıra götürmesi amacıyla tek kullanımlık tespih uygulaması başladı. Camide namaz kılanlar ücretsiz verilen tespihleri isterlerse yanlarında götürülebilecek. Böylelikle hem hijyen sağlanmış olacak, hem de Ulucami'de namaz kılanlar yanlarında bir tespih hatıra götürme mutluluğu yaşayacak. Hayırseverler tarafından camiye bağışlanan fazla tespihler de bu yolla değerlendirilmiş olacak.

Her gün yerli ve yabancı binlerce kişinin ziyaret ettiği Ulucami'de başlatılan yeni uygulama vatandaşlar tarafından olumlu bulundu. Karar Ulucami Koruma ve Yaşatma Derneği yetkilileri ve cami yönetimi tarafından cemaatten gelen talep üzerine alındı. Cami görevlisi Mehmet Tanrıkulu, Ulucaminde tespihler yönünde yeni uygulama başlattıklarını anlatırken, "Cemaatimizin şikayeti üzerine tespihlerimizi ziyaretçilerden farklı amaçlarla kullananlar oluyormuş. Kirli kullananlar oluyormuş. Bizde hijyen açısından daha temiz olsun diye tespihlerimizi cami içinden kapılara çektik. Kapılarda isteyen cemaate veriyoruz ve isteyen yanında götürüyor. İsteyende tespihi çekip tekrar buraya bırakıyor. Hijyen açısından daha iyi oldu diye düşünülüyor." dedi.

Ulucamide yaklaşık bir aydır uygulamanın devam ettiğini anlatan Tanrıkulu, "Çok aşırı tespit geldiği için bunu diğer camilerimize ve Kuran Kurslarımıza da toplu olarak verebiliyoruz. Vatandaş ta çok rağbet etti. Ulucami çok ziyaretçi aldığı için bu tespihleri de alıp hatıra olarak geldikleri illere götürüyorlar. Sadece tespit değil, ayrıca isteyenlere Kuran'ı Kerim de verebiliyoruz. Çünkü Ulucamimize rağbet çok. Tespihleri ise vatandaş getiriyor, adak adayanlar oluyor. "Ulucamide tespit çekilsin" deyip buraya getiriyor. Bizde bunların atıl şekilde depolarda bekletilmesi yerine böyle hediye etmek daha makul oldu." şeklinde konuştu.

ÖZELLİKLE HATIRA KALMASI ÇOK GÜZEL

Camiyi ziyaret edenlerden Melek Aktaş da, uygulamaya olumlu bulurken, "Bence çok güzel bir uygulama, Ulucamiden hediye oluşu çok güzel. Bende bir tane alıp götüreceğim." ifadelerini kullandı.

Zeynep Dağlıoğlu ise, "Bence güzel bir uygulama. Hem hijyenik, hem de hatıra kalması açısından güzel. Ulucaminin bir hatırası kalacak bizde. Değişik bir uygulama, daha önce de hiç bir camide görmemiştik. Bir tanede ben aldım götüreceğim ve hatıra kalacak." şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Ulucami'de namaz kılan Rıza Ertem de Eskişehir'den geldiğini belirterek, şunları söyledi; "Çok güzel bir şey, ben misafirim burada. Eskişehirliyim. Aldım bir tane, Allah kabul etsin. Çok güzel bir şey, herkesin cebinde bulunsun bir tane."

Bursa Ulucami'nde tek kullanımlık tespih dönemi

Bursa Ulucami'nde tek kullanımlık tespih dönemi

Bursa Ulucami'nde tek kullanımlık tespih dönemi

Bursa Ulucami'nde tek kullanımlık tespih dönemi

Bursa Ulucami'nde tek kullanımlık tespih dönemi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim