• BIST 9479.97
  • Altın 2496.579
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.7967
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Bursa Turizm Şehri Olma Hedefine Kilitlendi

Bursa Turizm Şehri Olma Hedefine Kilitlendi
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın tarım, ticaret, sanayi şehri olmasının yanında turizm şehri olma potansiyeli taşıdığını belirterek,...

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın tarım, ticaret, sanayi şehri olmasının yanında turizm şehri olma potansiyeli taşıdığını belirterek, "Hedefimiz en kısa zamanda 5 milyon turist sayısına ulaşmak. Yapılacak çalışmalarla hedefe ulaşacağız" dedi.

Bursa'da turizmi 12 aya yaymak, turistin şehirde kalış süresini uzatmak, sorun ve çözüm önerilerini paylaşmak amacıyla düzenlenen 2. Turizm Zirvesi, Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) başladı. İki gün boyunca 5 farklı salonda yapılan toplam 29 oturumdaki sunumlarda ve sözlü bildirilerde alanında uzman isimler tarafından katılımcılara bilgi verildi. Orhangazi Salonu'ndaki zirvenin açılış töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın turizm şehri olması yolunda önemli bir çalışmaya imza atıldığını söyledi. Deniz, kum, güneş avantajıyla yeterli otel kapasiteleri olan şehirlerle rekabet etmenin ancak etkili ve turizmin önemini kavrayan kamu yönetimleriyle olabileceğini belirten Başkan Altepe, Bursa'nın çok yönlü bir şehir olduğunu, tarım, ticaret, sanayi şehri olan Bursa'nın aynı zamanda önemli bir turizm şehri olma potansiyeli taşıdığını aktardı. Her türlü birikimi olan şehrin tek dalda gelişmesinin sıkıntı oluşturabildiğini anlatan Altepe, "Artık sanayi dışındaki diğer avantajlarımızı da kullanmak istiyoruz. Turizm şehri olması için hep birlikte adımları atıyoruz. Bursa'nın altyapısı güçlü. Böyle bir şehirde yaşamak ve hizmet etmek büyük şanstır. Bursa'da yapılacak işlerle ilgili devamlı yetki istiyoruz. Aldığımız yetkileri en güzel şekilde değerlendirerek şehrin her alanda gelişmesi için çalışıyoruz. Gelişen ve büyüyen Türkiye'de lokomotif şehir Bursa olmalıdır. Aldığımız yetkilerle geçmişi 8500 seneye dayanan değerlerimizi ortaya çıkarıyoruz. Bursa, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girdi. Artık dünya mirası haline geldi. Kırsal kültür ve somut olmayan kültürel miraslarımızı şehrimize kazandırdık. 10 yeni ilçemizde de çalışmalarımızı başlattık" dedi.

Başta İznik olmak üzere tüm ilçelerdeki kültürel mirasın Bursa turizmine kazandırılması için vakit kaybetmeden çalıştıklarını belirten Altepe, şehrin termal ve kaplıca yönünü de tekrar canlandırmak için adım attıklarını anlattı. Bursa merkezinde saniyede 300 litre termal suyun bulunduğunu, diğer ilçelerde de aynı imkanın olduğunu, 50 tesiste termal suyun bulunduğunu dile getiren Altepe, "Nerede bir termal su var ise orasıyla ilgili proje yapılıyor. Tüm bölgelere tesisler yapılıyor. Sağlık ve termal turizmi için önemli potansiyel oluşturuldu. 115 kilometre denize sahili bulunan Bursa, pek bilinmese de bir sahil şehridir. Sahillerle ilgili çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Göllerimizin canlandırılması, sahillerin daha kullanılır hale gelmesi için faaliyetlerimiz var. Öte yandan Uludağ'dan yeteri kadar yararlanamıyoruz. Krater göllerinden, tarihi manastırlarına, şelalelerinden bitki örtüsüne kadar yüzlerce güzelliği barındırıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak aldığımız yetkiler oranında yatırımlar yapıyoruz. Oteller bölgesine kadar uzatılan teleferik hattı şimdi de şehir merkezine getirilecek. Artık metroya binen kişi, Uludağ'ın kayak pistlerine kadar gidebilecek" diye konuştu.

Şehre yeni ve son teknolojiyle donatılmış spor tesisleri de kazandırdıklarını anlatan Altepe, "Turizmde en büyük kitleleri çeken spordur. Pazartesi günü 44 bin kişilik stadyumumuz açılıyor. Dünyada heyecan uyandıran 10 stat içerisinde bulunuyor. Dünya mimarlık ödülü de aldı. Yeni stadyuma uluslararası organizasyonlar da alacağız. Orada tarafsız saha maçı istiyoruz. 44 bin yabancının Bursa'ya gelmesini amaçlıyoruz. Dünya markası olabilmek için dünya çapında tesisler yapıyoruz. Stadyumun ardından şimdi Kapalı Atletizm Stadı'nı yapacağız. Buz hokeyi, tenis, carling, kano yarış tesislerini şehre kazandırmak istiyoruz. 223 spor tesisi bizim dönemimizde şehre kazandırıldı. Spor vadileri oluşturulmuş oldu. Şehrimizde 3 müze varken şimdi 14 müzeye kavuşturuldu. Bu dönem sonunda sadece belediyemize ait 24 müzeye çıkarılmış olacak. Bursa'nın her alanda gelişmesi ve turizm şehri olabilmesi için tüm bölgelerimizde sosyal tesisler kurduk. Bursa artık yaşam kalitesi açısından 1. sırada gösteriliyor. Kent ekonomisi gelişmesi açısından dünyada 4. gösterildi. Hedefimiz en kısa zamanda 5 milyon turist sayısına ulaşmak. Yapılacak çalışmalar ve zirvede alınacak kararlarla hedefe ulaşacağız" dedi.

Dünya turizm şehri olabilmek için erişebilirliğin önemine de dikkat çeken Altepe, Yenişehir Havalimanının canlanması için tam destek verdiklerini, 9 aydır Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz insan taşıdığını anlattı. Kalkınmanın en önemli lokomotifi ulaşım olduğunu aktaran Altepe, "Bizlerde ufak uçaklarımızla İstanbul başta olmak üzere uçuşlar başlattık. Bursa'nın deniz ulaşımıyla ilgili adımlarımızı atıyoruz. 6 gemimizle senede 1 milyonun üzerinde yolcu taşıyoruz. Bursa'nın turizmde hedefine ulaşması için adımlar atıyoruz. Helitaksi seferlerimiz de devam ediyor. Turist gemilerinin de kıyılarımıza yanaşabilmesi için projeler geliştiriliyor. Körfez ülkelerine yönelik Valiliğimizle birlikte tanıtım için önemli çalışmalar yapılıyor" şeklinde konuştu.

Bursa Turizm Şehri Olma Hedefine Kilitlendi

Bursa Turizm Şehri Olma Hedefine Kilitlendi

Bursa Turizm Şehri Olma Hedefine Kilitlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim