• BIST 8732.3
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Bursa ‘THY 7. Science Expo 2018’e rekor başvuru

Bursa ‘THY 7. Science Expo 2018’e rekor başvuru
Türkiye'nin en büyük, dünyanın sayılı bilim organizasyonları arasında gösterilen Bursa "Türk Hava Yolları (THY) 7. Science Expo 2018'e Türkiye'nin dört...

Türkiye'nin en büyük, dünyanın sayılı bilim organizasyonları arasında gösterilen Bursa "Türk Hava Yolları (THY) 7. Science Expo 2018'e Türkiye'nin dört bir yanından bine yakın başvuru yapıldı. Edirne'den Kars'a yüzlerce kişi, 6 farklı kategoride 110 bin TL para ödülünün dağıtılacağı yarışma için "Ben de varım" dedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından THY'nin sponsorluğunda, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'nın (BEBKA) destekleri, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin (BTM) ev sahipliğinde 26-29 Nisan 2018 tarihleri arasında Bursa TÜYAP Fuar Merkezi'nde düzenlenecek etkinlik için geri sayım sürüyor. Bugüne kadar "Bursa Bilim Şenliği" olarak gerçekleştirilen ancak ilerleyen zamanlarda daha geniş kitlelere ulaşması ile uluslararası kimlik kazanan yarışmaya, Türkiye'nin dört bir yanından 886 başvuru yapıldı. "Geleceğin Teknolojileri" ana temasıyla 6 farklı kategoride gerçekleştirilecek organizasyonda çocuk, genç ve usta kaşifler, insansız hava araçları ve drone kategorilerinin yanı sıra geçen yıllardan farklı olarak "3 boyutlu tasarım ve mühendislik" kategorisi de proje yarışmalarına eklendi. "Akıllı uygulamalar', "yazılım mühendisliği', "arttırılmış gerçeklik', "sanal gerçeklik', "robot', "endüstri 4.0', "biyoteknoloji" ve "yapay zeka'ya yönelik projeler ise yarışmanın alt başlıkları olarak belirlendi. "3 boyutlu tasarım ve mühendislik" ve "insansız hava araçları" kategorilerinde 25'er takım ile "drone" kategorisinde 20 takım final mücadelesi verecek. Finalist 50 proje, yarışma boyunca sergilenmeye hak kazanacak.

Organizasyonun toplumda 7'den 70'e herkesi "kendi buluş ve projelerini hayata geçirmeye" teşvik etiğini söyleyen Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (Bursa BTM) Genel Koordinatörü Fehim Ferik, yarışma kapsamında dereceye giren proje sahiplerine, 500 TL ile 16 bin TL arasında değişen oranlarda para ödülü dağıtılacağını söyledi. Proje yarışmasıyla hedeflerinin bilimi topluma sevdirmek ve geleceğin bilim insanlarının yetişmesine katkıda bulunmak ifade eden Ferik, "Teknoloji yarışındaki yerini almak isteyen herkesi Bursa "Türk Hava Yolları (THY) 7. Science Expo 2018'e katılmaya bekliyoruz" diye konuştu.

Yarışmaya başvurular, 30 Mart akşamı sona erecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim