• BIST 9055.34
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Bursa Teknik Üniversitesi’nden aday öğrencilere büyük fırsat

Bursa Teknik Üniversitesi’nden aday öğrencilere büyük fırsat
Bursa Teknik Üniversitesi'nde (BTÜ) 25-29 Temmuz 2016 tarihleri arasında aday öğrencilerin meslek ve üniversite seçimlerini kolaylaştırmak amacıyla "Tercih...

Bursa Teknik Üniversitesi'nde (BTÜ) 25-29 Temmuz 2016 tarihleri arasında aday öğrencilerin meslek ve üniversite seçimlerini kolaylaştırmak amacıyla "Tercih Günleri" düzenlenecek.

BTÜ Yıldırım Yerleşkesi Eğitim Binası fuaye alanında 25-29 Temmuz 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan tercih günleri kapsamında aday öğrenciler, her gün 10.00 - 16.00 saatleri arasında meslek ve bölüm seçimi için toplam 15 stantta tüm bölümlerin akademisyenleri ile birebir görüşme fırsatına sahip olacak. Tercihte bulunacak adaylara üniversitenin eğitim olanakları hakkında bilgilendirici sunumların gerçekleşeceği tercih günlerinde sınıf ve laboratuvar gezileri de gerçekleştirilecek.

Rektörden aday öğrencilere mesaj

Tercihini BTÜ'den yana kullanacak olan adaylara seslenen BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, "Uzun ve zorlu bir emek sürecinin sonunda öğrenci kardeşlerimizin gelmiş oldukları bu noktada verecekleri kararlar onların geleceklerine yön verecekleri, hayatlarının dönüm noktalarından birini oluşturması yönüyle büyük önem arz etmektedir. Bu sebeple yapacakları tercihlerde onlara yardımcı olmak için BTÜ Tercih Günleri kapsamında akademisyen arkadaşlarımızla birebir bilgi alışverişi içinde olabilecekleri bir ortam oluşturuyoruz. BTÜ Rektörü olarak benim öğrenci kardeşlerime mesajım, BTÜ dinamik ve eğitim kalitesi yüksek bir araştırma üniversitesi. Kendilerini sürekli bir gelişim ve değişim içinde bulmak isteyen, araştırmayı seven, üretmeyi seven kardeşlerimizin aramıza katılmasını temenni ediyorum. 18 organize sanayi bölgesiyle çok çeşitli sanayi kuruluşlarına ev sahipliği yapan bir şehirdeyiz ve sanayiyle işbirliği içinde sanayi sorunlarına çözüm üreten bir yapıya sahibiz. Uygulamalı mühendislik eğitimi ile öğrencilerimizi sanayimizin öncü kurumlarına yönlendirerek bir dönem boyunca yerinde eğitim görmelerini sağlıyoruz" dedi.

Öğretim üyesi başına 10 öğrenci düşüyor

BTÜ'nün öğretim üyesi başına ortalama 10 öğrenci sayısı ile özel bir eğitim ortamında son teknolojiye sahip cihaz ve donanımlardan oluştuğunu hatırlatan Prof Karademir, "Öğrencilerimiz zengin laboratuvarlarımızla aldıkları teorik bilgiyi pratiğe dönüştürebilme imkânına sahip. Günümüz iş dünyasının olmazsa olmazı yabancı dil bilme gerekliliğinin de farkında olarak üçte birinin anadili İngilizce olan okutmanlarımızla sıkı bir hazırlık eğitiminin ardından öğrencilerimizin İngilizce konuşabilmesini sağlıyoruz. Lisans eğitimleri boyunca: sanayiye yönelik teknik gezi, staj, kariyer planlaması desteği, girişimcilik, yabancı üniversiteler ile ortak eğitim programları ve uluslararası öğrenci değişim programları gibi olanaklarımız mevcut. Tüm bunlarla ilgili detaylı bilgi edinmek, üniversitemizi ve akademisyenlerimizi yakından tanımak isteyen aday öğrencileri BTÜ Tercih Günleri'ne bekliyoruz. Şimdiden tüm arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyor başarılı bir tercih dönemi geçirmelerini temenni ediyorum" diye konuştu.

Bursa Teknik Üniversitesi’nden aday öğrencilere büyük fırsat

Bursa Teknik Üniversitesi’nden aday öğrencilere büyük fırsat

Bursa Teknik Üniversitesi’nden aday öğrencilere büyük fırsat

Bursa Teknik Üniversitesi’nden aday öğrencilere büyük fırsat

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim