• BIST 9079.97
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9354
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Bursa Teknik Üniversitesi’nde Uluslararası Kataliz Konferansı

Bursa Teknik Üniversitesi’nde Uluslararası Kataliz Konferansı
Günlük hayatta kullanılan pek çok ürünün üretim aşamasında büyük rol oynayan kataliz, Bursa Teknik Üniversitesi'nde her yönüyle ele alındı.

Günlük hayatta kullanılan pek çok ürünün üretim aşamasında büyük rol oynayan kataliz, Bursa Teknik Üniversitesi'nde her yönüyle ele alındı. Proje, Berlin Humboldt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. JoachimSauer'den tam puan aldı.

Günlük yaşamın her aşamasında, çok geniş alanlarda kullanılan plastik ürünlerden, alternatif yakıtlara, petrokimya ürünlerinden, nano teknoloji ürünlerine kadar birçok malzemenin üretilebilmesinde büyük rol oynayan katalizörler, teknolojik ürünlerin verimli ve ekonomik üretilmesini sağladığından kimya endüstrisinde büyük fayda sağlamaktadır. Katalizörlerin her yönü ile ele alındığı, Bursa Teknik Üniversitesi'nde gerçekleşen Uluslararası Kataliz Konferansı kapsamında yurt dışı ve yurt içinden alanında dünyanın en yetkin bilim insanları, üç gün boyunca 28 sözlü ve 159 poster sunumu ile en yeni bilimsel araştırmalar ve teknolojik gelişmeler hakkında bilgi aktardı.

Konferansta konuşan Almanya Berlin Humboldt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. JoachimSauer, "Çok önemli bir etkinlik. Organizasyon tam anlamıyla mükemmeldi. Bursa Teknik Üniversitesi'ne teşekkür ediyorum. Önemli,ilgi çekici ve faydalı bilimsel görüşmelerde bulunduk. Genç bilim insanlarının da hazırladığı oldukça etkileyici sunumlar vardı, çok beğendim ve yararlı buldum" ifadelerini kullandı.

Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çopur ise yaptığı açıklamada, "Kimya Mühendisliği Bölümü olarak, Kataliz Konferansı ile alanlarının en öncü bilim insanlarını üniversitemizde ağırlamış olmaktan çok memnunuz. Gerek sunulan bildirilerin kalitesi, gerekse hem genç hem de tecrübeli bilim insanlarının bir araya gelerek paylaşımda bulunabilmesi açısından katalizörler konusundaki gelişmeleri ve en yeni bilimsel çalışmaları direk olarak araştırmacıların kendilerinden takip etme şansı bulduk. Bursa Teknik Üniversitesi olarak uluslararası çaptaki böylesine büyük ve önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmış olmaktan da mutluluk ve gurur duyuyor, konferansın gerçekleşmesinde pay sahibi olan İstanbul Üniversitesi'ne de teşekkürlerimizi sunuyoruz. Üniversitemizde buna benzer bilimsel etkinliklerin diğer alanlarda da devam edeceğini buradan belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Bursa Teknik Üniversitesi’nde Uluslararası Kataliz Konferansı

Bursa Teknik Üniversitesi’nde Uluslararası Kataliz Konferansı

Bursa Teknik Üniversitesi’nde Uluslararası Kataliz Konferansı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim