• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Bursa Şehir Tiyatrosu,yazın da oyunlarına kaldığı yerden devam edecek

Bursa Şehir Tiyatrosu,yazın da oyunlarına kaldığı yerden devam edecek
Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu,Necip Fazıl Kısakürek'in 'Reis Bey' adlı oyunuyla 2013-2014 sanat sezonunu noktaladı.


Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Reis Bey adlı oyununu, Sakarya Büyükşehir ve Bolu belediyeleri tarafından, doğumunun 110. yılı nedeniyle düzenlenen ‘Üstadın İzinde; Necip Fazıl Kısakürek’ anma etkinliklerinde sahneledi. Necip Fazıl Kısakürek’in eseri olan ‘Reis Bey’ ile sahneye çıkan Şehir Tiyatrosu, sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Sakarya Üniversitesi Kültür Merkezi ve Bolu Abant İzzet Baysal Kongre Merkezi’nde sergilenen oyunların sonunda sanatçılar, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Necip Fazıl’ı anma etkinliklerini öğrencilerle birlikte düzenleyen Prof. Dr. Sami Güçlü, Necip Fazıl’ın, vefatından sonra da ‘Reis Bey’ gibi sanat eserleriyle toplumu aydınlatmaya devam ettiğini söyledi. Güçlü, oyunu büyük kadrosuyla sahneleyen ve çok başarılı bir performans gösteren Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularına teşekkür etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, bu yıl Tayyare Kültür Merkezi, Yıldırım Barış Manço Kültür Merkezi ve İnegöl Belediyesi Kültür Merkezi’nde seyircisi ile buluşarak en sevilen oyunlarını sahneledi. Şehir Tiyatrosu aynı zamanda ‘Kralın Diş Ağrısı’ ve ‘Koş Karagöz Yangın Var’ adlı çocuk ve Karagöz gölge oyunları ile de çocuk ve genç izleyicilerine de keyifli anlar yaşattı. Sezon boyunca ‘Buzlar Çözülmeden’, ‘Osmancık’, ‘Kaynanam Nasıl Kudurdu’, ‘Reis Bey’, ‘Gulyabani’, ‘Evlenme’, ‘Kralın Diş Ağrısı’ ve ‘Koş Karagöz Yangın Var’ adlı oyunları ile 277 performansla yaklaşık 46 bin seyirciye ulaşan Şehir Tiyatrosu, yaz boyunca da yine çevre yerleşimlerde izleyicisi ile buluşmayı sürdürecek.

Tiyatroya gitme imkanı bulunmayan çevre yerleşimlerde yaşayan vatandaşları tiyatro ile tanıştırmak ve şehirle kültürel bağı güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen ‘Her Yerde Tiyatro’ projesi kapsamında, bu yıl geleneksel Türk tiyatrosu metinlerinden derlenen ‘Geçmiş Zaman Olur ki’ adlı geleneksel seyirlik sahnelenecek. Geçen yıl çevre yerleşimlerde sahnelenen 36 oyunla yaklaşık 15 bin izleyiciye ulaşan projenin bu yıl da büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim