• BIST 9645.02
  • Altın 2418.15
  • Dolar 32.5564
  • Euro 34.8009
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C

Bursa sahilleri akdeniz'i aratmayacak

Bursa sahilleri akdeniz'i aratmayacak
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik, Mudanya ve Karacabey Boğazı ile 88 kilometrelik sahil bandına sahip olan sahillerinin Akdeniz sahillerini aratmayacağını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik, Mudanya ve Karacabey Boğazı ile 88 kilometrelik sahil bandına sahip olan Bursa'da denizin farkına bu dönem varıldığını, hayata geçirecekleri projelerle Bursa sahillerinin Akdeniz sahillerini aratmayacağını söyledi.

Her alanda marka Kent olabilmek için Bursa'nın sahip olduğu tüm değerleri en iyi şekilde kullanan Büyükşehir Belediyesi, kentin turizm pastasından aldığı payı artırabilmek için kültür turizmi ve dağ turizminin ardından şimdi de sahil turizmi için düğmeye bastı. Yaklaşık 8,5 kilometrelik Mudanya Güzelyalı sahil projesi ihale aşamasına gelirken, Gemlik, Mudanya ve Karacabey Boğazı'nı da içine alan yaklaşık 88 kilometrelik sahil bandından her bölgesinin yapısına özel turizm projeleri bir bir devreye alınıyor.

Bursa'da yaşayanların bile düne kadar denizin farkında olmadığını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarihi ve kültürel miras ile Uludağ gibi turizm potansiyeli yüksek olan bölgeler gibi sahillerde yaptıkları çalışmalarla Bursa'nın aynı zamanda bir deniz kenti olduğunu herkese gösterdiklerini kaydetti. BUDO ve deniz uçağı seferleriyle Bursa'nın bir deniz kenti olduğunu Türkiye ve dünyaya gösterdiklerini dile getiren Başkan Altepe, "Yaklaşık 8,5 kilometrelik Mudanya Güzelyalı sahil düzenleme projemiz ihale aşamasına geldi. Yakında uygulamaları başlatıyoruz. Bunun yanında Karacabey Boğazı Bayramdere mevkiinin tüm doğal güzelliklerini ortaya çıkaracak projeleri hazırlıyoruz. Mudanya, Tirilye ve Kumyaka bölgesi önemli çalışma alanlarımız olacak. Kurşunlu'yu marinaları ve mendirekleri ile bir liman kenti haline getirecek projelerimizi Maliye Bakanlığı'mızla birlikte hayata geçiriyoruz. Bodrum, Marmaris gibi sahillerimiz değer kazanacak, vizyona kavuşacak. Bu yatırımlarla Bursa deniz turizminden de hak ettiği payı alacak" diye konuştu.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim