• BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Bursa-Sabiha Gökçen Havalimanı seferleri başladı

Bursa-Sabiha Gökçen Havalimanı seferleri başladı
Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Şirketi (BURULAŞ), Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Sabiha Gökçen Havalimanı arası otobüs seferlerini başlattı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Şirketi (BURULAŞ), Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Sabiha Gökçen Havalimanı arası otobüs seferlerini başlattı.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yaşanan olaylardan sonra İstanbul Valiliği ve Ulaştırma Bakanlığı’nca özel firmaların izinleri iptal edilerek, Bursa ile Sabiha Gökçen Havalimanı arasındaki taşıma yetkisi sadece BURULAŞ’a verildi. BURULAŞ’tan yapılan açıklamaya göre; Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Sabiha Gökçen Havalimanı arasındaki otobüs seferleri, bugün saat 07:00'dan itibaren seferler, BURULAŞ’a ait otobüslerle başladı.

Açıklamada, Havalimanları Yer Hizmetleri Yönetmeliği (SHY-22) kapsamında yapılan değişiklik ile şehir terminali ve/veya terminalleri ile havalimanı arasında ve/veya havalimanlarından çevre illere ve ilçelere yapılacak olan düzenli yolcu taşıma işletmeciliğinin, karayolu taşımacılığı ve ilgili tüm mevzuata uyulması koşulu ile taleplere göre yönetmelik esasları çerçevesinde havalimanı işletmecisine verildiği bildirildi. Bu karar doğrultusunda BURULAŞ ile HEAŞ arasında protokol imzalandığı belirtilen açıklamada, protokol gereğince, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan uçuşu olan Bursalıların her gün karşılıklı 10 seferle Bursa Terminali ile Sabiha Gökçen Havalimanı arasında taşınacağı ifade edildi.

Karayolu ile taşımacılık yapan bazı firmaların Sabiha Gökçen Havalimanı’nda sebep olduğu sıkıntılar yüzünden seferlerin acilen 10 Temmuz’da başlatılması kararı alındı.

Yolcular, Bursa’da Bursa Terminali içinde yer alan bilet satış noktasından ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nda da hem bilet satış gişesinden, hem de otobüs içinden 25 TL olarak belirlenen tek yön ulaşım bedeliyle biletlerini alabilecekler. Otobüsler, Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali, D5 Otoyolu, E.80 Otoyolu, Havalimanı yolu güzergahından Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşacak olup haftanın her günü devam edecek olan seferler, her iki yönden karşılıklı olarak saat 01.00, 03.00, 05.00, 07.00, 09.00, 12.00, 15.00, 18.00, 20.00 ve 22.00 kalkışlı olarak planlandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim