• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Bursa Platformu’ndan Kardelen’e Tam Not

Bursa Platformu’ndan Kardelen’e Tam Not
Bursa konulu ambalajları ile şehrin tarihi ve kültürel değerlerini tanıtan Kardelen Kestane Şekeri'nin üretildiği İlka Şekerleme Fabrikası'nı ziyaret...

Bursa konulu ambalajları ile şehrin tarihi ve kültürel değerlerini tanıtan Kardelen Kestane Şekeri'nin üretildiği İlka Şekerleme Fabrikası'nı ziyaret eden Bursa Platformu üyeleri, Bursa'nın tanıtımına yaptıkları katkı dolayısıyla firma yöneticilerine teşekkür belgesi verdi.

Bursa Platformu üyeleri, Kardelen ve Yaylacık markaları ile iç pazara, Cardelion markasıyla dış pazara yönelik kestane şekeri üreten İlka Şekerleme'nin Yaylacık Sanayi Bölgesi'ndeki modern tesislerinde inceleme yaptı. Bursa Platformu Başkanı Suat Gülçimen, Bursa'nın önemli değerlerinden biri olan kestane şekerini titiz bir şekilde üreten İlka Şekerleme'nin örnek bir firma olduğunu söyledi.

İlka Şekerleme Genel Müdürü Mümin Akgün, misafirlerine tesisi gezdirdikten sonra çalışmaları hakkında bilgi verdi. Akgün, 25 yıl önce kurdukları firmalarını 2007 yılında Yaylacık Sanayi Bölgesi'ndeki mevcut tesislere taşıdıklarını ve ileri teknoloji ile üretime geçtiklerini söyledi.

Gıda güvenliği alanında ulusal ve uluslararası sertifikalar aldıklarını ve çok sağlıklı şartlarda ürettikleri kestane şekerini yurt içi ve dışındaki fuarlarda tanıtmaya başladıklarını vurgulayan Akgün, "Dünyanın en büyük gıda fuarlarına düzenli olarak katılıyoruz. Geçen yıl Portekiz'de yapılan Kestane Sempozyumu'nda Türkiye'yi ve Bursa'yı temsil ettik. Fransa SIAL Fuarı'ndaki standımıza Cumhurbaşkanı Hollande geldi. Avrupa'daki medya kuruluşları firmamızla ilgili geniş çaplı haberler yayınlıyorlar" dedi.

Ürünlerinin yüzde 15'ini ihraç ettiklerini belirten Mümin Akgün, iç piyasa 15 tane, yurt dışında da 2 tane satış mağazası açtıklarını bunun yanı sıra bayilikler aracılığıyla çok sayıda noktada satış yaptıklarını da vurguladı.

2 tane Bursa temalı ambalaj yaptıklarını belirten Mümin Akgün, Bursa'nın tarihi ve turistik mekânlarının tanıtıldığını bu ambalajlarının Ambalaj Sanayicileri Derneği'nce ödüllendirildiğini söyledi. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından da "2015 yılı En Sağlıklı Tesis" ödülü aldıklarına vurgu yapan Mümin Akgün, "Biz Bursa'nın önemli bir değeri olan kestane şekerini iç ve dış pazarda tüketicilere sunuyoruz. Bunu yaparken kentimizin değerlerini tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz. Katma değeri yüksek olan kestane şekerini sağlıklı koşullarda üreterek ülkemize döviz kazandırmak ve istihdama katkı yapmak en büyük mutluluk kaynaklarımızdır" diye konuştu.

Bursa Platformu üyeleri, Bursa'nın tanıtımına yaptıkları katkı dolayısıyla firma yöneticilerine teşekkür belgesi verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim