• BIST 8718.11
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1533
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Bursa Kamu Hastanelerinde ilk organ nakli gerçekleşti.

Bursa Kamu Hastanelerinde ilk organ nakli gerçekleşti.
Bursa Kamu Hastaneler Birliğine bağlı Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk organ nakli gerçekleşti.

Bursa Kamu Hastaneler Birliğine bağlı Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk organ nakli gerçekleşti.

3 ay önce açılan Organ Nakli Merkezinde önceki gün yapılan ve 24 saat süren operasyonda beyin ölümü gerçekleşen erkek hastadan alınan böbrek, Bursa'da kayıtlı olarak organ bekleyen bayan hastaya nakledildi.

Başarılı geçen operasyonu Nilüfer Ek Hizmet Binasına gelerek yakından takip eden Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr.Rüstem Aşkın, "Kamu hastanelerimizde Bursa'da gerçekleştirdiğimiz ilk organ nakli. Hayırlı olsun. Bizim için çok önemli bir adım. Bu nakilde emeği geçen arkadaşlarımıza yine üniversitemizin ekibine, bağışçı ailemize çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonra nakillerin hızlanarak devam edecek. Yaklaşık 3-4 yıldan beri hazırlığını yapageldiğimiz bir merkez idi. Burada tabii ki hekimlerimizin yetiştirilmesi, eğitilmesi kadronun oluşturulması, nihayetinde son 3 yıldır da bölgemiz organ bağışında birinci idi. Çok şükür. Şimdi de oradan organ nakline girerek, bunu daha ileri bir aşamaya taşıdık. Hayırlı olsun" dedi.

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç.Dr.Soner Cander, "Bu gün çok gururluyuz. Yaklaşık 3 ay önce ruhsatını aldığımız merkezimizde ilk organ naklini gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Ben burada emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Bursa için yeni bir merkez kazandırmış olduk. Bir taraftan da üniversite ile iş birliği yapıldı. Yani kamu ve üniversite hastanesinin işbirliği ile yaptığı hizmetlere çok güzel bir örnek teşkil etmiş olduklarını" söyledi.

Nakli gerçekleştiren ekip adına konuşan Op.Dr.Murat Öztürk ise "Yorucu ama sonu gerçekten keyifli bir iş. Dün gece saat 2 gibi başladı. Organı çıkarmaya gittik ve sabah Bursa'ya döndük. Bu akşam tekrar ameliyata girdik. Bu bir ekip çalışması. Bu ekipte hem nefrologlar, ürologlar ve organ nakli koordinasyon birimi var. Ayrıca yöneticilerimiz var sağ olsun. Bize her türlü desteği sağladılar. Bundan sonra inşallah artarak devam edecek. Bu yapılan ameliyat son dönem böbrek yetmezliği olan hastalarda bir nevi hayat kurtarıcı bir durum çünkü diyalize bağlı yaşıyorlar belli bir yaşam süresi var. Bu böbrek nakli sayesinde yeni bir hayata kavuşuyorlar. Bizde bu yüzden çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Nakil süreci hakkında açıklama yapan Doç.Dr. Serdar Kahvecioğlu ise "Böbreği takmayı planladığımız hastaların listesinin gelmesiyle beraber hastaların muayeneleri, bilgilendirilmeleri ve ameliyatla ilgili ayrıntılı bilgilerin verilmesiyle hastalarımızın süreçleri başladı. Uludağ Üniversitesi'ne kan ve doku grupları gönderildi ve gelen sonuçlara göre 4 hastadan 2'sinin uygun olduğuna karar verildi. 2'si arasında ise organ nakil heyeti toplanarak hangisine daha faydalı olabileceği konusunda karar verdik. Saat 5-6 gibi operasyon başladı. Şuan saat gece 12, sürecin başından itibaren 24 saat doldu ve mutlu sonla hastamızı kliniğimize aldık. Takiplerimiz başladı. Herkesi organlarını bağışlamaya davet ediyoruz" dedi.

Bursa Kamu Hastanelerinde ilk organ nakli gerçekleşti.

Bursa Kamu Hastanelerinde ilk organ nakli gerçekleşti.

Bursa Kamu Hastanelerinde ilk organ nakli gerçekleşti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim