• BIST 9642.25
  • Altın 2495.209
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.8178
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Bursa İş Dünyasına 31,5 Milyon Dolarlık Kaynak

Bursa İş Dünyasına 31,5 Milyon Dolarlık Kaynak
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Türkiye'deki oda ve borsalar arasında en fazla Ur-Ge Projesi yürüten oda oldu.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Türkiye'deki oda ve borsalar arasında en fazla Ur-Ge Projesi yürüten oda oldu. Uzmanlık merkezi gibi çalışan BTSO, 7 Ur-Ge Projesi ile üyelerine eğitim, danışmanlık, yurt dışı pazarlama ve tanıtım faaliyetlerinde kullanabilecekleri 31,5 milyon dolarlık kaynak sağladı.

Kentin ortak aklını harekete geçirerek gerçekleştirdiği makro projelerle Bursa ekonomisine değer katan BTSO, üyelerini uluslararası alanda da söz sahibi yapmak adına Ekonomi Bakanlığı destekli Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (Ur-Ge) projeleri yürütüyor. Bursa iş dünyası, BTSO'nun hazırladığı her Ur-Ge projesi için ayrı olmak üzere eğitim, danışmanlık ve tanıtım giderleri için 4,5 milyon dolarlık desteklerden yararlanıyor. Uzay, savunma ve havacılık, raylı sistemler, bebe-çocuk konfeksiyonu, makine ve kimya sektörlerinde Ur-Ge projelerini başarıyla yürüten BTSO'nun, gıda ve tekstil sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar için geliştirdiği projeler de Ekonomi Bakanlığı tarafından başarılı bulunarak onaylandı. Böylece BTSO, 7 Ur-Ge projesi ile Türkiye'deki oda ve borsalar arasında en fazla Ur-Ge projesi yürüten oda haline yükseldi.

197 FİRMAYA 31,5 MİLYON DOLARLIK DESTEK

BTSO'nun yürüttüğü Ur-Ge projelerinden uzay, savunma ve havacılık sektöründe faaliyet gösteren 27 firma, raylı sistemlerde 31, bebe-çocuk konfeksiyonu sektöründe 34, makine sektöründe 31, kimya sektöründe ise 19 firma faydalanıyor. Yeni Ur-Ge projeleri kapsamında ise gıda sektöründen 22, tekstil sektöründen ise 33 firma söz konusu desteklerden yararlanma hakkına sahip oldu. Böylece BTSO, üyelerine merkezi bütçeden 31,5 milyon dolarlık kaynaktan yararlanma imkanı sağlamış oldu.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye'nin ihracata dayalı kalkınma hedefleri doğrultusunda Bursa iş dünyasına rekabet gücü kazandırdıklarını söyledi. Hazırladıkları Ur-Ge projeleriyle üyelerine ihracatın yolunu açtıklarını, ihracatçı firmaların da bulundukları pazarlardaki konumlarını güçlendirdiklerini belirten Başkan Burkay, "Rekabetin her geçen gün arttığı dünyada, ürün ve hizmetlerinde farklılığını ortaya koyan, etkin tanıtım ve pazarlama tekniklerine sahip olan firmalar avantajı da elinde bulunduruyor. Bursa, ülkemizin üretim ve ihracat üssü. Türkiye ekonomisinin kalbi burada atıyor. Bursa'mızın rekabet gücündeki artış, ülke olarak belirlediğimiz hedeflerin gerçekleştirilmesinde de büyük önem arz ediyor" dedi.

SIRADA KOMPOZİT VAR

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Bursa iş dünyası için 3 Ur-Ge projesini daha hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Sırada kompozit malzemeler konusunda gerçekleştireceğimiz Ur-Ge çalışmalarımız var. Hedefimiz olan 10 Ur-Ge projesi ile toplamda 45 milyon dolarlık bir kaynağı üyelerimizin hizmetine sunmuş olacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim