• BIST 9524.59
  • Altın 2489.506
  • Dolar 32.5116
  • Euro 34.7321
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Bursa İş Dünyası BTSO İle Dünyaya Açılıyor

Bursa İş Dünyası BTSO İle Dünyaya Açılıyor
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında yapı sektörü firmaları Azerbaycan'da ilk defa düzenlenen Recexpo Uluslararası...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında yapı sektörü firmaları Azerbaycan'da ilk defa düzenlenen Recexpo Uluslararası İnşaat Yapı Fuarı'nı, sac işleme ve kaynak teknolojileri sektörü temsilcileri ise ABD'deki Fabtech Fuar'ını mercek altına aldı.

Küresel Fuar Acentesi Projesi yeni fuar organizasyonları ile devam ediyor. BTSO, son 2 yılda 2 bin 500'ü aşkın firmayı yurt dışı temsilcisini sektörlerinde öncü olan fuar organizasyonları ile buluşturdu. Bu kapsamda Bursa iş dünyası, KOSGEB ve BTSO destekleriyle Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen İnternational Real Estate&Investment Exhibition (Recexpo) Uluslararası İnşaat Yapı Fuarı'nı, sac işleme ve kaynak teknolojileri sektörü temsilcileri ise ABD'deki Fabtech Fuar'ını yakından inceleme fırsatı buldu.

İNŞAAT SEKTÖRÜ AZERİ PAZARINDA

Türkiye ekonomisine yön veren sektörler arasındaki inşaat sektörü, Azerbaycan pazarını mercek altına aldı. Meclis Üyesi ve Heyet Başkanı Ali Tuğcu ile 20'ye yakın sektör temsilcisi, sektördeki yeni gelişmelerini Recexpo Fuarı'nda takip etti. İkili iş görüşmelerinin de gerçekleştirildiği organizasyon sayesinde BTSO üyeleri Azerbaycan pazarını da yakından tanıdı.

ABD FABTECH FUARINA BURSA DAMGASI

Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında sac işleme ve kaynak teknolojileri sektöründe faaliyet gösteren Bursalı firmalar da ABD'de düzenlenen Fabtech 2015 Fuarı'nı ziyaret etti. Chicago'da düzenlenen fuarı mercek altına alan Bursalı KOBİ'ler, sektördeki firmalarla buluştu. 90 ülkeden 1700 firmanın stant açtığı fuara, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, Heyet Başkanı Saadettin Özgür Şahinoğlu ve 50'ye yakın firma temsilcisi katıldı. Fuar kapsamında ikili iş görüşmeleri de gerçekleştiren Bursa heyeti, Caterpillar Aurora Plant firmasını ziyaret ederek üretim tesisinde incelemelerde bulundu.

FİRMALARIMIZ FUARLARLA DÜNYAYA AÇILIYOR

ABD Fabtech 2015 Fuarı'nda sektörün dünyaca ünlü firmaları ile işbirliği imkanı yakaladıklarını söyleyen BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, Küresel Fuar Acentesi Projesi çerçevesinde yapılan fuar organizasyonlarının kent ekonomisine canlılık kazandırdığını anlattı. Yurt dışı fuarlarının Bursalı firmaların dünyaya açılmasına imkan sağladığına işaret eden Umutkan, "Firmalarımızın dünyadaki yeni teknolojileri ve üretim sistemlerini yakından takip etmesini istiyoruz. Firmalarımızın teknolojinin gerisinde kalmamalı. Fabtech Fuarı, sektörün kalbinin attığı önemli bir fuar. Bu fuar sayesinde üyelerimiz, sektörlerindeki gelişmeleri yakından inceleme fırsatı yakaladı" şeklinde konuştu.

Recexpo Fuarı Heyet Başkanı ve Meclis Üyesi Ali Tuğcu, fuarların KOBİ'lerin rekabet gücüne ve firmaların yurt dışı pazarlarındaki hakimiyetine katkı sağladığını belirterek, organizasyondan dolayı BTSO'ya teşekkür etti.

Bursa İş Dünyası BTSO İle Dünyaya Açılıyor

Bursa İş Dünyası BTSO İle Dünyaya Açılıyor

Bursa İş Dünyası BTSO İle Dünyaya Açılıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim