• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Bursa İhracatına ‘Küresel Fuar Acentesi’ Dopingi

Bursa İhracatına ‘Küresel Fuar Acentesi’ Dopingi
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında Bursalı firmaları İngiltere'de düzenlenen Makine Üretim Teknolojileri Fuarı...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında Bursalı firmaları İngiltere'de düzenlenen Makine Üretim Teknolojileri Fuarı (MACH) ve Uluslararası Raylı Sistemler Fuarı (INFRARAIL) ile buluşturdu. Özel uçakla Yenişehir Havalimanı'ndan İngiltere'ye giden firma temsilcileri, organizasyon sayesinde sektördeki yeni teknolojileri ve gelişmelerini inceledi.

BTSO, Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında iş dünyasını dünyanın önde gelen fuar organizasyonlarına buluşturmaya devam ediyor. Şimdiye kadar proje çerçevesinde Almanya'dan Çin'e, Brezilya'dan Rusya'ya kadar 2 bin 800'ü aşkın firmayı fuarlara taşıyan BTSO, son olarak 12-15 Nisan 2016 tarihleri arasında makine ve raylı sistemler sektörü temsilcilerini İngiltere'ye taşıdı. Fuar programına, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener, Heyet Başkanı ve Meclis Üyesi Hüseyin Durmaz ve çok sayıda firma temsilcisi katıldı.

YENİŞEHİR'DEN İNGİLTEREYE ÖZEL UÇAK KALDIRILDI

Yenişehir Havalimanı'ndan kalkan özel uçakla İngiltere'ye giden üyeler, Makine Üretim Teknolojileri Sektörü (MACH) Fuarı ve Raylı Sistemler Sektörü (INFRARAIL) Fuarında iş bağlantılarını kurma imkanı yakaladı. BTSO üyeleri ayaklarının tozuyla ilk olarak Birmingham kentinde düzenlenen MACH Fuarı'nı inceledi. Bursa iş dünyası temsilcileri 2 yılda bir düzenlenen MACH fuarında, sektörün dünyaca ünlü firmalarıyla önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

RAYLI SİSTEM TEKNOLOJİLERİ İNCELENDİ

BTSO heyeti, demiryolu sabit varlıkları yatırımlarının tüm bileşenlerine dair sistem, ekipman ve becerileri tedarik eden firmaları buluşturan INFRARAIL Fuarını da mercek altına aldı. Raylı sistemler üretiminde kendi tramvayını ve metrosunu üretmeyi başaran Bursa'dan İngiltere'ye giden sektör temsilcileri, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen fuarda raylı sistem teknolojilerinin son durumu hakkında da bilgi sahibi oldu.

İNGİLTERE TİCARET ODALARINA ZİYARET

Meclis Başkanı Remzi Topuk ve BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener, İngiltere programı kapsamında fuarlarda yer alan Bursalı firmaları ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı. BTSO heyeti ayrıca Avrupa'daki Britanya Ticaret Odaları Konseyi'ne ziyarette bulundu. Ziyarette Türkiye ve İngiltere arasındaki ticari ilişkilerin güçlendirilmesi için fikir alışverişinde bulunuldu.

"RAKİPLERİMİZİ DAHA İYİ TANIDIK"

Bursa'nın Türkiye makine ve raylı sistemler üretiminde büyük bir güce sahip olduğunu ifade eden BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, İngiltere iş gezisinin Bursalı firmalara büyük tecrübe kazandırdığını söyledi. Yurt dışı fuar organizasyonlarının firmalara büyük fırsatlar sunduğunu belirten Topuk, "Türkiye'nin üretim üssü konumundaki Bursa'mız makine ve raylı sistemler sektöründeki performansı ile dikkat çekiyor. Kendi tramvayını ve metrosunu üretmeye başaran sanayicilere sahip Bursa'mız, dünya liginde adından başarıyla söz ettiriyor. İngiltere fuar ziyaretine katılan firmalarımız, uluslararası arenadaki rakiplerini daha iyi tanıma imkanı da yakaladı" dedi.

"DÜNYA ARENASINDA DAHA İYİ OLMAK ZORUNDAYIZ"

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener, Küresel Fuar Acentesi Projesinin firmaların ihracatını artırmasına ve yurt dışı deneyimlerinin güçlenmesine yardımcı olduğunu söyledi. Türkiye makine ihracatında yüzde 10'a yakın payı olan Bursalı firmaların sektördeki gelişmelerin geride kalmamasını istediklerini ifade eden Şener, "Bursa'mız da makine sektöründe önemli markalara sahip. Ama bu potansiyelimizi ve gücümüzü daha da geliştirmeliyiz. Fuar organizasyonları da sektörümüze büyük katkı sağlıyor. BTSO olarak üyelerimizin Küresel Fuar Acentesi Projesinin avantajlarından yararlanmalarını istiyoruz. İngiltere MACH ve INFRARAIL Fuarlarına katılan üyelerimize de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Heyet Başkanı ve BTSO Meclis Üyesi Hüseyin Durmaz ise, Bursa'nın raylı sistemler ve makine teknolojileri üretiminde önemli bir konuma sahip olduğunu ifade ederek, organizasyondan dolayı BTSO'ya teşekkür etti.

Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında BTSO tarafından düzenlenen iş gezisine KOSGEB de destek sağlıyor. KOSGEB tarafından proje kapsamındaki organizasyona katılan firmaların ulaşım, konaklama, tercümanlık, rehber ve fuar giriş ücretleri için 2 bin TL'ye kadar destek sağlanıyor.

Bursa İhracatına ‘Küresel Fuar Acentesi’ Dopingi

Bursa İhracatına ‘Küresel Fuar Acentesi’ Dopingi

Bursa İhracatına ‘Küresel Fuar Acentesi’ Dopingi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim