• BIST 9092.43
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9287
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Bursa hayvan pazarları şap hastalığından dolayı kapatıldı

Bursa hayvan pazarları şap hastalığından dolayı kapatıldı
Bursa'da büyükbaş hayvanlarda rastlanan şap hastalığından dolayı merkez ve çevre ilçelerdeki hayvan pazarları geçici olarak kapatıldı.

Bursa'da büyükbaş hayvanlarda rastlanan şap hastalığından dolayı merkez ve çevre ilçelerdeki hayvan pazarları geçici olarak kapatıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Çelik, alınan kararın bugün valilikçe imzalanmasının ardından kaymakamlıklar, belediyeler, ilçe müdürlükleri ve hayvan Pazar yetkililerine gönderileceğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Kars'tan İnegöl'e getirilen bir büyükbaş hayvanda bulunan şap hastalığının ilçe ve köylerdeki toplam 15 ahıra bulaştığını belirlediklerini ifade eden Ömer Çelik, "Bu nedenle bizde tedbir olsun diye merkez ve çevre ilçelerinde kurulan hayvan pazarlarının geçici süre ile kapattık. Şu anda kaç hayvan şap hastalığına yakalandı bilmiyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor şu anda. Hastalık bulaşan hayvanlara ilaç ve aşı tedavisi uyguluyoruz. Korkulacak fazla bir şey olmamasına rağmen hayvan pazarlarını tedbir olsun diye geçici kapattık." dedi.

HAYVAN PAZARINDA SESSİZLİK HAKİM

Nilüfer Belediye Alaattinbey Hayvan Pazarında da tam bir sessizlik hakim. Genellikle Pazartesi günü havyan alım satımının yapıldığı pazarda şuanda bir iki adaklık kurban satıcısı dışında kimse bulunmuyor. Burada ki yetkililer ve satıcılara ise henüz tebligat intikal etmemiş.

Nilüfer Belediye Alaattinbey Hayvan Pazarı sorumlusu Ali Efe, kendilerine bu konuda henüz bir tebligat ulaşmadığını belirterek, "Pazartesi günü pazar kuruluyor, saat 14.00'a kadar sürüyor. Ondan sonra herkes dağılıyor, boşalıyor burası. Haftada bir gün pazar kuruluyor. Buraya her yerden geliyor havyan. Ancak son zamanlarda hastalıktan dolayı bazı yakın köylerden geliyordu. Karacabey ve Mustafakemalpaşa'dan hastalıktan dolayı son günlerde gelmiyordu." dedi.

Bu hafta pazarın kapanıp kapanmayacağının belli olacağını anlatan Efe, "Geçen hafta açıktı, bu hafta daha bir talimat gelmedi bize şap hastalığından dolayı. Belli olur pazarın kapanıp kapanmayacağı. Hastalıktan dolayı buraya geliş gidiş azaldı. Ekserisi küçükbaş geliyordu hastalık olmadığından dolayı. Büyükbaş hayvan gelmiyor hastalıktan dolayı." şeklinde konuştu.

Pazar alanında adaklık kurbanlık satan besici Tarık Keskin de pazarın kapanması ile ilgili henüz bir bilgisi olmadığını belirterek şunları söyledi: "Biz burada adaklık kurban satıyoruz. Devamlı buradayım. Burada pazartesinden pazartesine pazar kuruluyor diğer günlerde ise hayvan gelmiyor. Buraya civar köylerden İnegöl'den, Orhaneli'nden, Keles'ten her yerden hayvan geliyor."

Kendilerine henüz bir tebligat olmadığını anlatan Keskin, "Geçen hafta İnegöl ve Kemalpaşa pazarı kapanmış ama buraya henüz bir duyum almadık. Kapanma gibi bir durum olmadı burada. Eğer kapanırsa giriş çıkışlar yasak oluyor." ifadelerini kullandı.

Bursa hayvan pazarları şap hastalığından dolayı kapatıldı

Bursa hayvan pazarları şap hastalığından dolayı kapatıldı

Bursa hayvan pazarları şap hastalığından dolayı kapatıldı

Bursa hayvan pazarları şap hastalığından dolayı kapatıldı

Bursa hayvan pazarları şap hastalığından dolayı kapatıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim