• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Bursa Belediye Başkanı Altepe, Saraybosna’da

Bursa Belediye Başkanı Altepe, Saraybosna’da
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bugün Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da düzenlenen "İslam'ın Uç Beyi Aliya" filminin galasına katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bugün Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da düzenlenen "İslam'ın Uç Beyi Aliya" filminin galasına katıldı.

Bosna Hersek'in bağımsızlığının 25. yılı vesilesiyle düzenlenen programlara katılmak üzere Saraybosna'ya gelen Altepe, burada Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğiyle hazırlanan "İslam'ın Uç Beyi Aliya" belgesel filmin galasına katıldı. Belgesele ilişkin kısa gösterimin ardından Altepe, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Boşnak Üyesi Bakir İzetbegoviç'e bir plaket takdim etti.

Plaket takdiminin ardından konuşan İzetbegoviç, "Aliya'yı, tarihimizi ve mücadelemizi bize hatırlatan bu film nedeniyle herkese gayretlerinden ötürü teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca bizim daimi dostumuz olduğunuz ve hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Bu filmle de ilgili olan ve ilk elden duymak istediğinizi düşündüğüm bir şey eklemek istiyorum. Rahmetli babam son anlarını yaşarken Bosna Hersek'in geleceğine ilişkin derin bir endişeye kapılmıştı. Kendisi o sırada hastanede yatıyordu ve yavaş yavaş şuurunu kaybetmeye başlamış ve böbrekleri iflas etmişti. O zaman dönemin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olan Erdoğan'ı davet etmişti. Kendisinden Bosna Hersek'e sahip çıkmasını talep ederek Bosna Hersek'i ona emanet etti. Çünkü kendisinde geleceğin büyük liderini görmüştü. Erdoğan da böyle büyük bir mesuliyeti üzerine aldı. Bunu söylerken kendisine öyle bir canlılık gelmişti ki çıktıktan sonra Sayın Erdoğan bana "Babanız iyileşecek" demişti. Bu olay Cuma akşamı olmuştu, babam ise Pazar günü vefat etti. Cumhurbaşkanımız Erdoğan gerçekten de aldığı emanetin sorumluluğunu yerine getiriyor. Kendisiyle bu konuda birlikte çalışıyoruz. Geçen Pazar günü kendisiyle görüştüm ve Pazartesi günü yine kendisiyle bir araya geleceğiz. Kendisinin bizler için her zaman zamanı var ve her zaman bizlere yardım elini uzatmaya hazır. Hem kendisine hem de gayretlerinizden ötürü sizlere teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

İstifa etmesi beklenen Belediye Başkanı Altepe'nin ziyaret programı çerçevesinde yarın Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.

Yönetmenliğini Ömer Erdoğan'ın üstlendiği "İslam'ın Uç Beyi Aliya" belgesel filmi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve rahmetli Aliya İzetbegoviç'in oğlu olan Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Boşnak Üyesi Bakir İzetbegoviç tarafından da desteklenmişti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim