• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Burs Ödüllü Satranç Turnuvası

Burs Ödüllü Satranç Turnuvası
Adana'da, Erkan Koleji tarafından bu yıl 6.'sı düzenlenen "Geleneksel Satranç Turnuvası"nda öğrenciler, dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.

Adana'da, Erkan Koleji tarafından bu yıl 6.'sı düzenlenen "Geleneksel Satranç Turnuvası"nda öğrenciler, dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti. Turnuvada, farklı kategorilerde ilk 3'e girmeyi başaran öğrenciler, eğitim bursu kazandı.

Çocukların, hızlı ve sonuç odaklı düşünebilme, mukayese, yaratıcılık, konsantrasyon gibi becerilerini geliştirdiği bilimsel olarak kanıtlanmış satranç sporunda iddiası olan öğrenciler, Erkan Koleji'nin M1 Merkez'de düzenlediği geleneksel turnuvada buluştu.

2 gün süren turnuvada, 200 öğrenci; Minikler, Yıldızlar ve Gençler olmak üzere 3 ayrı kategoride yarıştı. 7 tur halinde gerçekleşen ve 30 dakika süren karşılaşmalarda; Minikler kategorisinde 1. ve 2. sınıf, Yıldızlar ketegorisinde 3. ve 4. sınıf, Gençler kategorisinde ise 5. 6. ve 7. sınıf öğrencileri kıran kırana mücadele etti.

Eğitim ve öğretim kalitesi kadar, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere verdiği önem ve destekle de fark yaratan Erkan Koleji'nin düzenlediği turnuva sonunda; Minikler'de Fırat Can Yelin birinci, Can Cerit ikinci, İlke Mermer üçüncü oldu. Yıldızlar'da Yiğit Ünsaçarer birinci olurken, ikinciliği Oğuz Namlu, üçüncülüğü Elif Kiraz elde etti. Gençler kategorisinde ise Dilbersu Topcu şampiyon oldu. Aynı kategoride ikinciliği Mehmet Utku Akdağ, üçüncülüğü Tolga Keçebaş göğüsledi.

Yarışmalar sonunda, dereceye giren sporculara plaketleri verilirken, Minikler kategorisinde dereceye girenler ödüllerini Erkan Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü İzzettin Yüzçelik'in elinden aldı. Yıldızlar kategorisinde dereceye girenlere ödülleri Erkan Koleji İlköğretim Müdürü Nazmiye Çabuk, Gençler kategorisinde dereceye girenlere ise ödülleri Erkan Koleji Anaokulu Genel Koordinatörü Gülsen Karadağ tarafından verildi.

Erkan Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü İzzettin Yüzçelik, ödül töreninde yaptığı konuşmada, turnuvaya katılan tüm sporcuların anne ve babalarını kutladığını belirterek, "Bu yaşta bu çocuklara emek verirseniz, Cumhuriyetin çocukları, yarın bu ülkenin en iyisi olacak" dedi.

Düzenlediği sınavlarla başarılı öğrencilere eğitim bursu veren Erkan Koleji, satranç turnuvası şampiyonlarını da bursla ödüllendirdi. Her kategoride 1. olan yarışmacılar Erkan Koleji'nden yüzde 100 burs hakkı elde ederken, yine her kategoride 2. olan yarışmacılar yüzde 80, 3.'ler ise yüzde 60 eğitim bursu almaya hak kazandı.

Turnuvaya katılan tüm sporculara, Erkan Eğitim Kurumları tarafından turnuva hatırası olarak madalya verildi.

Burs Ödüllü Satranç Turnuvası

Burs Ödüllü Satranç Turnuvası

Burs Ödüllü Satranç Turnuvası

Burs Ödüllü Satranç Turnuvası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim