• BIST 9732.98
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Büro Memur-sen’den Vergi Haftası Açıklaması

Büro Memur-sen’den Vergi Haftası Açıklaması
Büro Memur-Sen tarafından Adıyaman Defterdarlığı önünde Vergi Haftası nedeniyle basın açıklaması yapıldı.

Büro Memur-Sen tarafından Adıyaman Defterdarlığı önünde Vergi Haftası nedeniyle basın açıklaması yapıldı.

Büro Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanı Kadir Özşahin tarafından yapılan basın açıklamasında, maliye çalışanlarının haklarının unutulduğunu kaydetti.

Kadir Özşahin, "Büro Memur-Sen olarak Vergi Haftasını farklı etkinliklerle kutlamak isterdik. Ancak, ülkemiz gelirlerinin büyük bir bölümünü oluşturan vergileri toplayan, devletin bütçesini yapan, harcamalarını kontrol eden Maliye Bakanlığı çalışanlarının uğradığı hak kayıpları, verilmeyen hakları için bizleri eğlenmek yerine alanlarda eylem yapmak zorunda bırakmıştır. Ülke ekonomimizin can damarı olan vergi gelirlerinin düzenli olarak toplanması çok önemlidir. Bu büyük görev Maliye çalışanları tarafından yerine getirilmektedir. Gelir ve gider hesaplamalarında en küçük bir aksama yaşansa ülkemizin her alanı olumsuz yönde etkilenmektedir.

Maliye çalışanları olarak, ülkemiz ekonomisinin sağlam temellere oturması için, vatandaşlarımız için, çocuklarımızın geleceği için gece gündüz demeden, mesai mevhumu gözetmeden büyük bir titizlikle çalışmaktadır. Milyarlarca vergiyi tahsil eden, ekonomiye yön veren Maliye çalışanları, önemli görevler icra etmesine rağmen maalesef emeklerinin karşılığını alamamaktadır.

Mali ve özlük haklarda geriye gidişler, ödenmeyen ek ödemeler ve fazla mesai ücretleri, bir türlü açılmayan sınavlar ve daha birçok haksızlık nedeniyle çalışanların moral ve motivasyonu bozulmuş, çalışma heyecanı ve barışı yok edilmiştir.

Büro Memur-Sen olarak Maliye ve Gelir İdaresi çalışanlarının uğradığı haksızlıklara artık yeter diyoruz. Bizler, tüm kamu çalışanlarına istediğimiz gibi Maliye ve Gelir İdaresi çalışanlarının da alın terinin karşılığını istiyoruz.

Yeni Türkiye yolunda emin adımlarla yürümek istiyorsak, bölgemizde ve dünyada daha da güçlenmek istiyorsak, ekonomimizin daha üst seviyelere çıkmasını istiyorsak öncelikle ülkemizin ekonomisinin başında bulunan maliye ve gelir idaresi çalışanlarının sorunlarını bir an önce çözmeliyiz" diye konuştu.

Büro Memur-sen’den Vergi Haftası Açıklaması

Büro Memur-sen’den Vergi Haftası Açıklaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim