• BIST 9530.47
  • Altın 2480.006
  • Dolar 32.427
  • Euro 34.7227
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Büro Memur-sen’den 4/c’lilere Kadro Talebi

Büro Memur-sen’den 4/c’lilere Kadro Talebi
Büro Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanı Kadir Özşahin, taşeronlara verilen kadrodan duydukları memnuniyeti dile getirerek, 4/C'li personele de kadro talebinde...

Büro Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanı Kadir Özşahin, taşeronlara verilen kadrodan duydukları memnuniyeti dile getirerek, 4/C'li personele de kadro talebinde bulundu.

Her yıl iki defa yapılmakta olan Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantılarının ilkinin yapılacağını belirten Büro Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanı Kadir Özşahin, kurul önüne çözüm bekleyen bir çok sorunun getirileceğini ifade etti.

Kadir Özşahin, "Bu sorunlardan biri de 4/C statüsünde çalışanların kadroya geçirilmeleri konusu öncelikli gündem maddelerinden biri olacaktır. Memur-Sen olarak Toplu Sözleşmenin 37. Maddesi ile karar altına alınan 4/C'lilerin kadroya geçirilmesi konusunda adım atıldığını ancak Maliye Bakanlığı ve Hükümetin henüz gereğini yapmadığını görmekteyiz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın da bu konuda görev alarak " İmza altına alınan hükümleri derhal uygulanmalıdır."

Bu hafta yapılan AK Parti Grup Toplantısında Sayın Başbakanımız; Taşeronda çalıştırılan yaklaşık 700 bin işçiye kadroya geçirileceği müjdesini vermiştir. Bu haber biz sendikacıları ziyadesiyle memnun etmiştir. Ancak; daha önce yıllarca Devletin kadrolu işçisi olarak çalıştırılan 4/C'lilerin, özelleştirme sonucunda işyerleri kapatılmış, kadroları ellerinden alınmış olan bu arkadaşlarımız kadrolu iken halen görev tanımı tam olarak yapılamayan kamu kurumlarında 4/C statüsünde çeşitli kamu kurumlarına dağıtılmış ve mağdur edilmişlerdir. Bu mağduriyet giderilmeden taşeron işçilerinin kadroya alınması Anayasamızın eşitlik ilkesi ile bağdaşmadığı gibi hukuk devletinin hakkaniyet ilkesiyle de bağdaşmamaktadır. Memur-Sen olarak yıllardan beri 4/C'li çalışanlarımız için bir çok kazanım elde ettik. Ancak bu yetmez dedik, bu arkadaşlarımızın kadroları geciktirilmeden bir an önce verilmedir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim