• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Büro Memur-sen Genel Başkan Yardımcısı Tunç:

Büro Memur-sen Genel Başkan Yardımcısı Tunç:
Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Nihat Tunç, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndaki kamu görevlilerinin ellerinden alınan mali ve sosyal haklar nedeniyle...

Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Nihat Tunç, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndaki kamu görevlilerinin ellerinden alınan mali ve sosyal haklar nedeniyle mağdur olduğunu söyledi. Tunç, "Uğradıkları haksızlıklar nedeniyle Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndaki kamu görevlilerinin yüzü gülmüyor. Ülkemizin dışarıya açılan gümrüklerinde görev yapan kamu görevlileri, sorunlarının çözüme kavuşturulmasını bekliyor" dedi.

Büro Memur-Sen, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndaki kamu görevlilerinin sorun ve taleplerine yönelik sendika genel merkezinde toplantı düzenledi. Toplantıya Büro Memur-Sen Genel Merkez yöneticileri, Ankara 11 Nolu Şube yöneticileri ile gümrük çalışanları katıldı. Toplantıda konuşan Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Nihat Tunç, sendika olarak üyelerden aldıkları gücü üyelerin mağduriyetini gidermek ve haksızlığa, hukuksuzluğa karşı mücadele etmek için kullandıklarını söyledi. 26 Ocak tarihinin Dünya Gümrük Günü olarak kutlandığını hatırlatan Tunç, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndaki kamu görevlilerinin yaşadıkları olumsuzluklar nedeniyle Dünya Gümrük Günü'nü kutlayamadığını ileri sürdü. Tunç, "Gümrük çalışanlarının mali, özlük ve sosyal haklarında hak ettikleri bir düzenleme bu güne kadar maalesef yapılmadı. Bunun yanı sıra sürekli mevzuat değişikliği, gümrük çalışanlarına yöneltilen haksız ithamlar ve yer değişikliği endişesi çalışma motivasyonunu bozmakta. Gümrük çalışanları ellerinden alınan mali ve sosyal haklar nedeniyle mağdur oldu" ifadesini kullandı.

Ülkenin dışarıya açılan penceresi olan gümrüklerde ve bakanlık merkezinde görev yapan kamu görevlilerinin sorunlarının çözüme kavuşturulmasını beklediğini vurgulayan Tunç, "Gümrük kapılarımız maalesef ülkemize yakışmıyor. En kısa zamanda gümrük kapılarındaki çalışma ortamları teknolojik hale getirilmelidir. Gümrük kapılarındaki teknolojik standardın artması, fiziksel koşulların üst seviyeye çıkarılması öncelikli olarak ülkemizin itibarının ve gelişmişliğinin bir ispatı olacaktır. Başta Gürbulak, Kapıköy, Öncüpınar olmak üzere sınır kapılarında çalışan personelin fazla çalışma ücretleri yeniden düzenlenerek artırılmalıdır. Gümrük kapılarında görevli personelin can güvenliği sağlanmalıdır. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı personeline ödenen fazla mesai ücreti, damga vergisi dışında herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmamalıdır. Gümrük muhafaza personeline silah tazminatı ve yıpranma payı verilmelidir. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda görevli personele ödenen tayın bedeli katsayısı 2 bin 100'den 3 bine çıkarılmalıdır. Gümrük muhafaza memurları, muayene memurları, gümrük memurları ile bunların amirlerine ve TASİŞ satış memurları, ambar memurları ile amirlerine mali sorumluluk, iş güçlüğü, iş riski zamları ile denetim tazminatı verilmelidir. Merkez birimlerinde geçici görevli olarak çalışan personele yolluk ve harcırah ödenmelidir. Kurum içi atamalara ağırlık verilmelidir. Yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan personel genel idari hizmetler sınıfına geçirilmelidir. Yer değiştirmeye tabii olmayan ve karşılıklı yer değiştirmek isteyen personele becayiş hakkı verilmelidir. Merkez ve bölge müdürlüklerinde kreş açılmalıdır. Bu sorunlar çözüme kavuşturulmalı, talepler karşılanmalıdır. Sendika olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndaki kamu görevlilerimizin bu sorun ve taleplerinin takipçisi olacağız. Sorunlar çözülene, talepler karşılanıncaya kadar mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim