• BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Burhaniyeli Çiftçilerden Hibe Desteğine Yoğun İlgi

Burhaniyeli Çiftçilerden Hibe Desteğine Yoğun İlgi
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Tarım Bakanlığının, 18-40 yaş arası çiftçiler için açıkladığı 30 bin lira hibe desteği yoğun ilgi gördü.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Tarım Bakanlığının, 18-40 yaş arası çiftçiler için açıkladığı 30 bin lira hibe desteği yoğun ilgi gördü. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdal Aldağ ve ekibi bilgilendirme yaparken, Belediye Tarımsal Hizmetler Müdürlüğün, çiftçilere proje hazırlama ve başvuru konusunda yardımcı olmasıda çiftçileri sevindirdi.

Tarım Bakanlığının genç çiftçileri özendirmek için başlattığı 30 bin lira hibe desteği başvurularının ilk günü, onlarca başvuru yapıldı. Burhaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Belediye Başkanlığının yaptığı işbirliği çiftçileri cesaretlendirdi. Hayvancılık, bitkisel üretim ve yöresel ürünler ile tıbbi aromatik bitkiler alanlarında yapılacak 30 bin liralık destekten yararlanmak için çok sayıdaki genç çiftçi sıraya girdi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün bilgilendirdiği çiftçilere, belediyenin de proje hazırlama konusunda destek olması başvuru sayısını artırdı. İlk gün, Belediye Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüne 35 çiftçi proje hazırlamak için başvurdu. Hibe projesinin ilgi gördüğünü anlatan Belediye Tarımsal Hizmetler Müdürü Yüksel Yüce," Biz burada çiftçilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Başvuru ve proje hazırlama konusunda yardımcı oluyoruz. İstihdam sağlayacağına inandığımız proje için ilk günden 35 kişi başvurdu. Başvurular 12 Mayısa kadar devam edecek. Biz burada yardımcı olmaya hazırız. Şartları uyan bütün çiftçilerimizi bekliyoruz" dedi. Hibe desteği için başvuru yaptığını anlatan 31 yaşındaki Fatih Demiralay," Süt inekçiliği yapmak istiyorum. Bunun için başvuru yaptım. Bize destek olan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Belediye yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi.

Besicilik yapmak istediğini anlatan 24 yaşındaki Emrah Narin de." Yunuslar da büyükbaş besiciliği yapmak istiyorum. Onun için geldim. Belediye Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünde de bize yardımcı oldular. Hepsine teşekkür ediyorum" dedi. Hibe desteği projesi için belediye ile işbirliği yaptıklarını anlatan Burhaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erdal Aldağ, Belediye Başkanı Necdet Uysal ile Tarımsal Hizmetler Müdürü Yüksel Yüce'ye teşekkür etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim