• BIST 9710.62
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Burhaniye’de Yöresel Ürünler Pazarı Kuruldu

Burhaniye’de Yöresel Ürünler Pazarı Kuruldu
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, kurulan Yöresel Ürünler Pazarı, yurdun dört bir yanından ürünler satan esnafları buluşturdu.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, kurulan Yöresel Ürünler Pazarı, yurdun dört bir yanından ürünler satan esnafları buluşturdu. Şehit Turan Bayraktar Parkı içinde 10 gün açık kalacak pazarda, Artvin'in balından, İzmit'in pişmaniyesine ve Manisa'nın Mesir macununa kadar onlarca ürün satışa sunuldu.

Burhaniye de düzenlenen Yöresel Ürünler Pazarı ilgi gördü. Yurdun değişik yörelerinden ürünleri Burhaniyelilere tanıtan esnaflar, ilgiden memnun olduklarını söyledi. Yöresel Ürünler Pazarı 10 gün açık kalacak. Trabzon'dan geldiğini anlatan Metin Güder," Trabzon'un ürünlerini tanıtmaya geldik. Tereyağımız var. Dil peynirimiz ar. Polat peynirimiz var. Tulum Peynirlerimiz var. 10 gün boyunca buradayız. Halkımıza hizmet vereceğiz Halkımızdan rağbet bekliyoruz" dedi. Gümüşhaneli Sebahattin Saraç da," Gümüşhane'nin dut pestilini, kömesini, ballı pestilini, kuşburnusunu, kızılcık marmeladını Burhaniyelilerin damak zevkine sunmak için buradayız. Umarız gereken ilgi gösterilir" dedi. İbrahim Gül de," Biz Kahramanmaraş ürünlerini satıyoruz. Yani daha doğrusu Akdeniz ürünlerini satıyoruz. Halkın ilgisini bekliyoruz. Bütün halkımızı bekliyoruz" dedi. Mesir macunu satan Alihan Dumanoğlu ise," Biz de Manisa'dan mesir macunu getirdik. Ürünlerimiz Türkiye de tek glikozsuz mesir macunudur. Bütün Burhaniye halkını davet ediyoruz. Tadımlıklarımız ücretsizdir" dedi. Mustafa Özkaya da," Kayseri yöresel ürünler fuarından geliyoruz. Ürünlerimiz doğal fermente olup Kayseri'den Burhaniye halkına tanıtım amaçlı geldik. İlgiye teşekkür ediyoruz. Gerekli ilgiyi gösteriyorlar" dedi. Pişmaniyeci Sinan Yılmaz ise," Biz İzmit Kocaeliden yöresele katıldık. Halkımıza ikram edeceğiz. Bütün halkımızı bekliyoruz" dedi. Günay Gündüz de," Biz Artvin Şavşat'tan geliyoruz. Artvin Sarıçayır balları olarak bölgenin ballarını burada tanıtmak için geldik. Karakovan ballarımız var. Petek ballarımız var. Süzme ballarımız var. Tamamıyla doğal katkısız ballardır bunlar" dedi. Pazarı gezen Celil Öztürk'de," Bize güzel ürünler getirmişler. Doğal. Herkesin gelip bakmasını almasını isterim" dedi. Öğretmen Hasan Bayrak ise," Getirilen bütün ürünler doğal ürünler. İnanın, değişik yörelerden böyle yiyecekleri görmemiz ve onlardan tatmamız bir nimet Burhaniye için" dedi. PTT Müdür Süleyman Çelebi ise," Yöresel ürünlerin böyle ilçemizde açık pazarda satılması güzel bir şey. Gözümüzün gördüğü ve nefis kokuların geldiği ürünler çok güzel hoşumuza gitti. Biz de bir takım şeyler aldık" dedi.

Burhaniye’de Yöresel Ürünler Pazarı Kuruldu

Burhaniye’de Yöresel Ürünler Pazarı Kuruldu

Burhaniye’de Yöresel Ürünler Pazarı Kuruldu

Burhaniye’de Yöresel Ürünler Pazarı Kuruldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim