• BIST 9094.18
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Burhaniye’de Umrecilere Kabe Maketli Tatbikat

Burhaniye’de Umrecilere Kabe Maketli Tatbikat
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile umreye gidecek olan 46 kişi için Kabe maketli tatbikat düzenlendi.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile umreye gidecek olan 46 kişi için Kabe maketli tatbikat düzenlendi. Taylıeli mahalle cami Abdullah Kıymaz'ın rehberliğinde umreye gidecek vatandaşlar, Cumhuriyet mahallesindeki Çifte Minareli Cami'de, maket etrafında tavaf yaptı ve ihram giymeyi öğrendi.

Burhaniye de, umreye gedecek vatandaşlar için, Müftü Hacı Öz'ün öncülüğünde başlatılan bilgilendirme seminerleri devam ederken, Mart ayında umreye gidecek olan 46 kişi içinde Kabe maketli tatbikat yapıldı. Tatbikata katılan vatandaşlar, kutsal topraklara gidecek olmanın heyecanını yaşarken, İmam Abdullah Kıymaz'da, umrecilerin görevlerini kusursuz yapmaları için gayret gösterdiklerini anlattı. Umrecilerden Aydın Kunter," Umre görevimizi yapmak üzere camimizde toplandık. Görevli imam arkadaşımız bizlere rehberlik yaptı. Mekke'de ve Medine de görevlerimizi kusursuz yapabilmemiz için tatbikat yaptık. Bundan dolayı çok memnun olduk. Elhamdülillah, İnşallah orada bütün Müslümanlara dua edeceğiz, Allah'ın izniyle görevlerimizi bir hakkın yerine getireceğiz" dedi. Şaban Kara'da," İnşallah, bu sene niyetlendik umreye gideceğiz. Heyecanlayız umreye gideceğimiz için. Oraya gidince neler yapacağımızı hocamız tek tek bizlere gösterdi. Oranın heyecanı var içimizde" dedi. Ali Hikmet Dadıoğlu ise," Bizi buraya umre için topladılar. Allah razı olsun gelenlerden yardımcı olanlardan. Sapasağlam gidip umremizi yapmayı nasip etsin" dedi. Emekli imam Ali Çoban'da," Allah'ın izniyle umreye gideceğiz. Burada tatbikat yaptık. Elhamdülillah çok güzel geçti. Hazırlanıyoruz" dedi. İmam Abdullah Kıymaz da," Diyanet İşleri Başkanlığımızın Umre organizasyonu ile inşallah, bu sene Burhaniye'mizden 46 kardeşimizle birlikte yolculuğa çıkacağız. Mart ayının 14'u 16'sı arasında yolculuğumuz başlayacak. Kardeşlerimizin umre ziyaretlerini, umre görevlerini en güzel şekilde yerine getirebilmeleri için Burhaniye müftüsü Hacı Öz beyle beraber, elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Onlara kusursuz bir şekilde ibadetlerini yerine getirmeleri doğrultusunda bilgilendirme seminerleri verdik. Bu gün de Kabe maketi etrafında uygulamalı şekilde tavafı gösterdik. Say'ı gösterdik. İnşallah, kusursuz bir şekilde görevimizi yapar ve döneriz" dedi.

Burhaniye’de Umrecilere Kabe Maketli Tatbikat

Burhaniye’de Umrecilere Kabe Maketli Tatbikat

Burhaniye’de Umrecilere Kabe Maketli Tatbikat

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim