• BIST 9456.54
  • Altın 2497.51
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.7825
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Burhaniye’de Uğur Mumcu İçin Anma Gecesi Düzenlendi

Burhaniye’de Uğur Mumcu İçin Anma Gecesi Düzenlendi
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı Gençlik Kolları üyesi gençler Uğur Mumcu iç in anma töreni düzenledi.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı Gençlik Kolları üyesi gençler Uğur Mumcu iç in anma töreni düzenledi. Uğur Mumcu için ölümünün 23.yılında Reha Yurdakul Kültür Merkezinde düzenlenen anma tarni büyük ilgi gördü.

Uğur Mumcu'yu anma gecesine, Eski belediye başkanları Necmi Şengider ve Fikret Akova ile CHP Edremit İlçe Başkanı Yusuf Sel, Burhaniye İlçe Başkanı Tarık Erdil, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Belediye meclis üyeleri, CHP Kadın Kolları ve gençlik kolları ile vatandaşlar katıldı. Gecenin sunumu Bilgen Odacı yaparken, CHP İlçe Başkanı Tarık Erdil gençlik kollarının düzenlediği etkinlik hakkında bilgilendirme yaptı. Daha sonra gençlik kolları yönetim kurulu üyelerinden Erdoğan Demirtaş kürsüye gelerek 24 Ocak 1993 yılında Ankara'da bombalı saldırı soncu yaşamını yitiren Uğur Mumcu'nun yaşamı hakkında konuştu. Daha sonra kürsüye gelen muhasebeci Mehmet Gümüş, Mumcu ile 1979 yılında İstanbul'da İktisat Fakültesinde öğrencilik yaptığı yıllarda tanıştığını ve anılarını anlattı.. Daha sonra 1994-1998 yılları arasında Burhaniye Belediye Başkanı Necmi Şengider ile 2004-2014 yılları arasında CHP belediye başkanı olan Fikret Akova'da başkanlık dönemlerinde ki anılarını anlattı. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka'nın Mumcu'nun yaşamı hakkında bilgiler verirken geceye anlam katan bir başka güzellik de, gençlerin tek tek yerlerinden kalkarak okudukları şiirler ve " Unutma bizi ey halkım" sözleri büyük alkış aldı. Anma gecesine Efem Müzik ve Halk oyunları Metin Çavdar ve arkadaşlarının verdiği mini konser ile sona erdi.

Burhaniye’de Uğur Mumcu İçin Anma Gecesi Düzenlendi

Burhaniye’de Uğur Mumcu İçin Anma Gecesi Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim