• BIST 9479.97
  • Altın 2496.579
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.7967
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Burhaniye’de Türkçe İsim Kullanan İşyerlerine Teşekkür Belgesi

Burhaniye’de Türkçe İsim Kullanan İşyerlerine Teşekkür Belgesi
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Balıkesir Üniversitesine bağlı Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu'nda oluşturulan Türk Tarihi ve Dil Grubu üyesi öğrenciler,...

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Balıkesir Üniversitesine bağlı Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu'nda oluşturulan Türk Tarihi ve Dil Grubu üyesi öğrenciler, işyerine Türkçe ad veren vatandaşları belirledi. İlçedeki 12 işyeri sahibine birer Türk bayrağı ile teşekkür belgesi verilirken, İşadamı Erman Uysal'ın belgesi de Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr.M. Oğuzhan İlban tarafından takdim edildi.

Burhaniye'de, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu öğrencileri, bu seferde işyerlerinde Türkçe isim kullanılması konusunda önemli bir çalışmaya imza attı. Okulun Türk Tarihi ve Dili Grubu üyesi 19 öğrenci, Yüksek Lisans öğrencisi Lütfi Biçimveren ve Emin Güleç öncülüğünde, iş yerlerine Türkçe isim verilmesi konusunda bir kampanya başlattı. İşyerlerini gezen üniversiteli gençler, işyerine Türkçe ad veren 12 vatandaşa Türk Bayrağı ve teşekkür belgesi verdi. Üniversiteyi Yaşatma Derneği üyesi Genç İş Adamı Erman Uysal'ın teşekkür belgesi de Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu'nda Müdür Doç. Dr. M. Oğuzhan İlban tarafından verildi. Türk Tarihi ve Dili Grubunda görev alan gençlere teşekkür eden Doç. Dr. M. Oğuzhan İlban, "Arkadaşlarımız önemli bir çalışmaya imza attılar. İlçede işyerlerinde Türkçe isim kullanan 12 vatandaşımıza birer Türk bayrağı ve teşekkür belgelerini verdiler. Türkçemize sahip çıkılmasını istiyoruz. Dilimizin yaşatılması için bu çok önemli. Öğrencilerimiz bu konuda duyarlılık göstererek böyle bir çalışma başlattı. Bu gençlerimizi kutluyorum. Okulumuzda sosyal projelere büyük önem veriyoruz. Bu konu da, bizim önemli projelerimiz arasında. Emek veren arkadaşlarımızı kutluyorum. Erman Uysal'ın şahsında işyerlerine Türkçe ad veren vatandaşlarımızı kutluyorum" dedi.

Müdür Doç. Dr. M.Oğuzhan İlban ve projede görev alan gençlere teşekkür eden İşadamı Erman Uyal'da," Böyle bir duyarlılığı gösteren genç arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ülkemiz çok önemli günlerden geçiyor. Onun için bu çalışmayı çok önemsiyorum. Hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız. Askerimiz ve polisimiz teröre karşı büyük savaş veriyor. Bu gençlerimizde burada eğitimlerine devam ediyorlar. Türkiye'nin milli ve manevi değerlerine sahip çıkmalıyız. Genlerimizin bilinçli olması gerekiyor. Ülkesini ve bayrağına sahip çıkan gençlerimiz var. Biz şer güçlerine karşı birlik ve beraberlik içinde olacağız. Bu savaş bitmeyecek. Çünkü dünyanın en güzel yerindeyiz. Onun için her zaman güçlü olmak zorundayız" dedi.

Burhaniyeli esnaflara teşekkür eden Yüksek Lisans Öğrencisi Lütfi Biçimveren'de, "Çalışmalarımız sırasında esnaflar bizi çok iyi karşıladı. Bu da bize moral oldu. Çalışmalarımız devam edecek" dedi. İşadamı Erman Uysal'ın bayrak ve plaketi Doç. Dr. M. Oğuzhan İlban tarafından verildi.

Burhaniye’de Türkçe İsim Kullanan İşyerlerine Teşekkür Belgesi

Burhaniye’de Türkçe İsim Kullanan İşyerlerine Teşekkür Belgesi

Burhaniye’de Türkçe İsim Kullanan İşyerlerine Teşekkür Belgesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim