• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Burhaniye’de Tsm Korosu Konseri Coşturdu

Burhaniye’de Tsm Korosu Konseri Coşturdu
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 23 yıl önce kurulan Kültür ve Sanat Derneği Türk Sanat Müziği Korosu, vatandaşları sanatçı yaparken, pek çok sayıdaki...

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 23 yıl önce kurulan Kültür ve Sanat Derneği Türk Sanat Müziği Korosu, vatandaşları sanatçı yaparken, pek çok sayıdaki genci de konservatuara kazandırdı. Koro'nun Ahmet Akın Kültür Merkezi'ndeki Gönül Telimizi Titreten Nağmeler de Buluşalım konserini de yaklaşık 700 kişi izledi.

Burhaniye de, 23 yıldan bu yana onlarca konsere imza atan Türk Sanat Müziği Korosu, bu güne kadar her yaş ve meslekten onlarca insanı sanatçı yaptı. Koro da görev alan vatandaşlar mutluluklarını dile getirirken, koronun 75 yaşındaki Şefi Ali Özcan'da, müziği bozmadan TRT terbiyesine uymaya çalışarak okuduklarını söyledi. Ahmet Akın Kültür Merkezi'ndeki konserde, Şefliği Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Ali Özcan yaparken, sunuculuğu da Mahinur Sönmez üstlendi. Konseri, Belediye Başkanı Necdet Uysal, Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç ile birlikte yaklaşık 700 kişi izledi. Konserde, Rast, Uşşak, Acem Kürdi ve Kürdili Hicazkar eserlerden oluşan 25 şarkı seslendirildi. Konserde izleyiciler arasında bulunan Dr.Kenan Tortop'a plaket verildi. Şarkılara izleyiciler de eşlik etti. Koro yer alan 84 yaşındaki Nadir Deniz," 15 senedir dernekteyim. 84 yaşımdayım. Müzik ruhun gıdası. Evvela bunu kabul etmek lazım" dedi. Hakkı Yaman da," 29 yaşımdayım. 5 yıldan bu yana koroya geliyorum. Türk Sanat Müziğini seviyorum. Burada olmaktan mutluyum" dedi. Saz heyetinde yer alan Berrak Solak da," Kültür faaliyetlerini seviyorum. Alkışlar bizi coşturuyor. Biz de eğleniyoruz alkışlarla birlikte" dedi. Erdal Şenay ise, "Bu güne kadar birçok etkinliklerimiz oldu. Seve seve bu işi yapmaya çalışıyoruz. Ben bu koroyu bir terapi merkezi gibi görüyorum. Dostluk var. Sevgi var. Dayanışma var. BirLik beraberlik var" dedi. Koro şefi Ali Özcan ve koro üyelerine teşekkür eden Belediye Başkanı Necdet Uysal da," Evet bu akşam burada çok güzel Türk Sanat Müziği konseri izledik. Ali Özcan'ın şefliğinde bütün ses ve saz sanatçılarına teşekkür ediyorum. Bütün hepsi çok güzel zamanlarını vakfederek bize güzel bir konseri izlettikleri için teşekkür ediyorum" dedi. Kültür Sanat Derneği Başkanı ve Koro Şefi Ali Özcan da," Toplumları tutan en önemli zamk kültürdür. Kültürümüzünde dil ve müziği, o topluluğun kültür seviyesinin bir ölçeğidir. Bizlerde, amatör topluluk olarak müziğimizi, ecdadımızdan aldığımız şekliyle muhafaza ederek becerebildiğimiz kadar bozmadan bizden sonraki nesillere aktarmak istiyoruz. Bizim müziğimiz duygusaldır. Şiddet yoktur. Sevgi vardır. Hasret vardır. Çok güzel nağmelerle donatılmıştır. Bu nedenle, mümkün olduğunca orjinalini bozmadan sadık kalarak ve TRT terbiyesine uymaya çalışarak icra etmeye çalışıyoruz. Hem zamanımızı değerlendiriyoruz. Hem eğleniyoruz. Gönlümüzü eğlendiriyoruz. Aynı zamda gençleri yetiştirip ileriye hazırlamaya çalışıyoruz" dedi.

Burhaniye’de Tsm Korosu Konseri Coşturdu

Burhaniye’de Tsm Korosu Konseri Coşturdu

Burhaniye’de Tsm Korosu Konseri Coşturdu

Burhaniye’de Tsm Korosu Konseri Coşturdu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim