• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Burhaniye’de Öğrenciler Satrancı Sevdi

Burhaniye’de Öğrenciler Satrancı Sevdi
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Satranç Federasyonu Temsilciliğinin başlattığı satranç çalışmaları her geçen gün genişlerken, çok sayıdaki okulda...

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Satranç Federasyonu Temsilciliğinin başlattığı satranç çalışmaları her geçen gün genişlerken, çok sayıdaki okulda da çalışma başlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı da, ilköğretim okullarında, "Çocukların zihinsel ve psikolojik gelişimine hız kazandırmak, barışçı, birbirini seven, çağdaş, kötü alışkanlıklardan uzak, hızlı öğrenme yeteneğine sahip bireyler olmalarını sağlamak" amacıyla satranç eğitimi verilmesini kararlaştırdı.

Bu kararla birlikte İlk ve orta dereceli okullarda haftanın belirli günlerinde satranç dersleri verilmeye başlandı. Faruk Kızıklı İlkokulunda da öğrencileri satranç dersleri almaya başladı. 3 ve 4. Sınıf öğrencilerinin katıldığı satranç derslerini haftanın 2 günü Pazartesi ve Cuma günü yatıklarını ve 12 öğrencinin satranç derslerine devam ettiğini anlatan öğretmen Arzu Yantemur, satranç derslerine devam eden öğrencilerin öğrenme ve hızlı karar verme yeteneklerini geliştirdiğini söyledi. Öğretmen Yantemur "Satranç, çocuklarda dikkat toplama, dikkatle gözlemleme ve konsantre olmayı öğretir. Ne kadar zeki olurlarsa olsunlar olayları dikkatle izleyemezlerse doğru tepkileri veremezler. Gözünde canlandırma çocuklara bir seri olayı olmadan önce gözlerinde canlandırmayı öğretir. Öncelikle gözlerinde canlandırma yeteneklerini geliştirmek için taşlara dokunmadan sadece bir hamleyle başlayıp daha sonra birçok hamleyi beyinlerinde yapmaları birçok alıştırma ile sağlanır. İleriyi düşünme görme, çocuklar bir hareketi yapmadan önce düşünmeyi öğrenirler. Biz kendilerine şimdi yapacağı, gelecek tepkileri ve bu tepkilere karşı ne cevap vereceklerini sormalarını ve düşünmelerini sağlarız. Zaman içinde satranç sabırlı ve düşünceli olmayı öğretir" dedi.

Burhaniye’de Öğrenciler Satrancı Sevdi

Burhaniye’de Öğrenciler Satrancı Sevdi

Burhaniye’de Öğrenciler Satrancı Sevdi

Burhaniye’de Öğrenciler Satrancı Sevdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim