• BIST 9748.88
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Burhaniye’de ’Minik Eller Projei’

Burhaniye’de ’Minik Eller Projei’
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, belediyenin 3 yıldır başarıyla sürdürdüğü "Minik Eller Projesi" ara vermeden devam ederken, bin 600 bebeğin ziyaret...

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, belediyenin 3 yıldır başarıyla sürdürdüğü "Minik Eller Projesi" ara vermeden devam ederken, bin 600 bebeğin ziyaret edildiği açıklandı. Yeni doğum yapan annelere ve yeni bebeklere yönelik olarak sürdürülen proje kapsamında, Belediye Başkanı Necdet Uysal'da, aileleri ziyareti ile onurlandırıyor.

Burhaniye Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı ile 3 yıldır sürdürdüğü projeler ile doğumdan ölüme kadar her konuda halkın yanında olmaya devam ederken, bu konudaki projeleri de takdir topladı. Bu kapsamda yeni anneleri yalnız bırakmamak adına 3 yıl önce başlatılan "Minik Eller Projesi" de büyüyerek devam ediyor. 3 yılda toplamda bin 600 kez anne ve bebek ziyareti gerçekleştiren Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü hemşireleri, anneleri bebek bakımı ve öz bakımları gibi konularda bilgilendiriyor. Belediye Başkanı Necdet Uysal ile birlikte yeni çocuk sahibi olan Karagöz ailesini ziyaret eden ekipler, anneye bebek bakımı ile ilgili teknik konularda bilgiler verdiler. Başkan Uysal, yeni doğan Karagöz bebeğin hediyesini verirken, aileyi tebrik etti. Başkan Uysal annelerin projeyi çok olumlu karşıladıklarını ve proje ile ilgili çok güzel geri dönüşleri aldıklarını belirterek, "Yeni annelerimizi yalnız bırakmamak adına başlattığımız bu proje annelerimiz tarafından çok beğeniliyor. Bebekleri için her zaman en iyisini isteyen annelerimiz için en iyi hizmeti vermeye gayret ediyoruz. Deneyimli ve alanında uzman ebelerimiz ile projemiz daha da büyüyerek devem edecek" dedi. Yeni doğum yapmış olan anneler için yardım eli uzatan Burhaniye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, annelerin loğusa dönemlerinde 3. günden itibaren evlerinde ziyaret ederek bebek bakımı ve sağlıkları konusunda eğitim veriyor. Burhaniye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı hemşireler, yeni doğum yapmış anneleri ziyaret ederek emzirme, bebeğin göbek bakımı, annenin beslenmesi, annenin hijyen ve banyosu, bebeğin silme banyosu ve giydirilmesi ve çocuk bezi kullanımı hakkında bilgi vermesi ile takdir topluyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim