• BIST 9530.47
  • Altın 2479.258
  • Dolar 32.4266
  • Euro 34.7773
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Burhaniye’de Mehri Hahım Pideci Oldu

Burhaniye’de Mehri Hahım Pideci Oldu
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Mehri Ilgın, 8 yıldan beri pideci çalıştırıyor.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Mehri Ilgın, 8 yıldan beri pideci çalıştırıyor. Uzun yıllar Almanya da çalışan 3 çocuk annesi Mehri Ilgın'ın İskele mahallesindeki işyerinde hazırladığı pide, lahmacun, gözleme ve çorba çeşitleri ilgi gördü.

Aslen Kayserili olan Mehri Ilgın, 37 yıl Almanya'da kaldıktan sonra 8 yıl önce geldiği Burhaniye'de kendi işyerini açtı.

İlk zamanlar, değişik ustalarla çalışan Mehri Ilgın, yapılan işi beğenmeyince, pidesinden lahmacununa her şeyi kendisi yapmaya başladı. Yanına 2 bayan yardımcı alan Ilgın, işini severek yaptığını ve daha da büyütmek istediğini söyledi.

İşini severek yaptığını anlatan 60 yaşındaki Mehri Ilgın,"Küçük yaşta Almanya'ya gittim. Almanya da uzun yıllar kaldım. Restorancılık yaptım. Çalıştım. Almanların yanında da çalıştım. Sonra Türkiye'ye döndüm. Kendi işyerimi kurdum. 8 yıldan beri burayı çalıştırıyorum. Önce ustalarla çalıştım. Sonra ustalarla yapamadım. Sonra kendim usta oldum. Bayanlarla çalışıyorum. Benim amacım daha fazla bayan alıp işimi büyütmek istiyorum. Hizmetimizde başarılı, daha başarılı olmak istiyorum. 4 çeşit çorba yapıyorum. Kelle paça, mercimek, işkembe, tavuk yapıyorum. Pide çeşitleri var. Lahmacunum var. Kiremitte köfte var. Gözlemimiz var. 4 çeşit. İşimi çok seviyorum. Severek yapıyorum. Sevgimi katıyorum. Huzurluyum. Mutluyum. Bütün bayanlara tavsiye ederim. Bayanların yapamayacağı hiç şey yoktur" dedi.

Elif Ersöz'de," Ben yaklaşık 2 aydan beri burada çalışıyorum. Ablayla çalışmaktan çok mutluyum. İşimizi severek yapıyoruz." dedi.

Fatma Tabak'da," Ben 6 aydır burada çalışıyorum. İşimi severek yapıyorum. Ablayla beraber çalışıyoruz. Bayan bayana. Çok güzel. Çok mutluyuz" dedi. Emlak Komisyoncusu Hayati Koç da," Mehri hanım 3 yıldır benim komşum. Hem kendim, hem de misafirlerimle burada yemek yiyorum. Memnunum. Her şeyle kendisi ilgileniyor. Teşekkür ediyorum" dedi.

Burhaniye’de Mehri Hahım Pideci Oldu

Burhaniye’de Mehri Hahım Pideci Oldu

Burhaniye’de Mehri Hahım Pideci Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim