• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Burhaniye’de Kurs Bitiren Gençlerin Belge Sevinci

Burhaniye’de Kurs Bitiren Gençlerin Belge Sevinci
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Tarımsal Nüfus Gençleşiyor projesi kapsamında açılan Bitki Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele ve Arcılık Kurslarını...

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Tarımsal Nüfus Gençleşiyor projesi kapsamında açılan Bitki Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele ve Arcılık Kurslarını bitiren 35 kişiye törenle belgeleri verildi. Belge dağıtım törenine, Kaymakam Hüseyin Öner, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdal Aldağ ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Zehra Demirkıran Kılıç ile kurs öğretmenleri Dursun Yanlıç ve Sevil Akşit de katıldı.

Kaymakamlık Toplantı Salonunda düzenlenen belge töreninde 65 saat devam eden Bitki Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Kursunu bitiren 14 kişi ile 80 saatlik Arıcılık Kursu'nu bitiren 21 kişiye belgeleri verilirken, büyük coşku yaşandı. Her iki kursun da İşkur desteğiyle yapıldığı açıklanırken, kursiyerlerin 20 lira yevmiye aldıkları kaydedildi. Kursları bitiren gençleri kutlayan Kaymakam Hüseyin Öner," Emeği geçenleri kutluyorum. İlçemizde çiftçileri bilgilendirmek için yoğun bir çalışma içine girdik. Bunun için ilgili kurumlar vasıtasıyla kurslar açıyoruz. İlçemizde nüfusun yüzde 70'i tarımdan geçinmektedir. Bunun için de çiftçi eğitimi çok önemli. Sizlere tebrik ediyorum. Bizleri cesaretlendiriyorsunuz. Hepinizi tebrik ederim. Siz yeter ki isteyen her zaman desteğimiz sizinle olacaktır" dedi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdal Aldağ da, çiftçiler için önemli destekler olduğunu anlattı. Müdür Erdal Aldağ, 5 dekarın altındaki bahçe ve aromatik bitki ekili alanlara da dekar aşına 100 lira destek verileceğini Aldağ, ayrıca 30 yaşına kadar genç girişimcilere 30 bin liradan 100 bin liraya kadar hibe desteği verileceğini söyledi. Daha sonra, kursiyerlerin belgeleri. Kaymakam Hüseyin Öner, İlçe Müdürü Erdal Aldağ ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Zehra Demirkıran Kılıç tarafından verildi. Kursiyerlere pasta ve meşruta ikramı yapıldı.

Burhaniye’de Kurs Bitiren Gençlerin Belge Sevinci

Burhaniye’de Kurs Bitiren Gençlerin Belge Sevinci

Burhaniye’de Kurs Bitiren Gençlerin Belge Sevinci

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim