• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Burhaniye’de Kırsal Mahalleler Mobeseye Kavuştu

Burhaniye’de Kırsal Mahalleler Mobeseye Kavuştu
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, ilçe merkezinden sonra, kırsal mahallelerde mobeseye kavuşurken, İlçe Jandarma Komutanlığın da mobese tanıtım toplantısı...

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, ilçe merkezinden sonra, kırsal mahallelerde mobeseye kavuşurken, İlçe Jandarma Komutanlığın da mobese tanıtım toplantısı yapıldı.

Burhaniye Belediyesi ve İlçe Jandarma Komutanlığının işbirliği ile 26 nokta da kurulan mobesi sistemi hizmete girdi.

Burhaniye de, kırsal mahallelerde 2014 yılı Haziran ayında başlayan çalışmalarda olumlu sonuçlar alınırken, 26 noktada kurulan mobese sistemi İlçe Jandarma Komutanlığında izlenmeye başlandı. Mobese sisteminin kurulmasına çok sayıda kurul ve kuruluş destek verdi.

SUÇ ORANLARINDA YÜZDE 60 DÜŞÜŞ YAŞANDI

Mobese sistemi, Burhaniye İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Ali İhsan Kurtulan ve Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner tarafından tanıtıldı. Tanıtım toplantısına, Burhaniye Belediye Başkan Vekili Galip Yardımcı, Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç, Garnizon Komutanı Topçu Binbaşı Bülent Ölçensoy, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel, Emniyet Müdürü Tuncay Orhan ve Burhaniyeli iş adamları katıldı. Mobese siteminin kurulmasıyla kırsal mahallelerde yaşanan hırsızlık olaylarının büyük ölçüde azaldığını belirten İlçe Jandarma Komutanı Ali İhsan Kurtulan, suçu önlemenin çözmekten daha kolay olduğunu söyledi. Jandarma Binbaşı Ali İhsan Kurtulan," Kurulan mobese sistemi ile suça meyilli kişilerde caydırıcılığın büyük etkisi olmaktadır. 6 ay içerisinde hırsızlık oranlarında yüzde 60 düşüş olduğunu gözlemledik. Yörede hayvan hırsızlığı sona erdi. Geçen seneye göre zeytin hırsızlığında yüzde 70 azalma oldu. Hırsızlık sonucunda, geçen sene toplamda 700 bin TL'lik mal kaybına karşılık bu sene 300 bin TL'lik mal kaybı yaşandı. Bu da sistemin caydırıcılığı ve işleyişinin olumlu sonuçlar doğurduğunun kanıtıdır. Sistem gece de dahil olmak üzere geçen arabanın kaç defa geçtiğine kadar detaylı bir döküm olanağı sunuyor. 5 yıllık depolama kapasitesi olan mobese sistemi kablosuz olarak 5.5g bağlantı ile ultra HD kalitesinde kayıt yapıyor" dedi. Mobese tanıtım toplantısının sonunda, mobese kurulmasında destek olan kişi ve kuruluşlara teşekkür plaketi verildi.

Burhaniye’de Kırsal Mahalleler Mobeseye Kavuştu

Burhaniye’de Kırsal Mahalleler Mobeseye Kavuştu

Burhaniye’de Kırsal Mahalleler Mobeseye Kavuştu

Burhaniye’de Kırsal Mahalleler Mobeseye Kavuştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim