• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Burhaniye’de Karnabahar Bollaşınca Fiyatları Düştü

Burhaniye’de Karnabahar Bollaşınca Fiyatları Düştü
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, geçtiğimiz haftalarda tanesi 4 liraya kadar çıkan karnabahar bollaşınca fiyatıda 2 liranın altına düştü.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, geçtiğimiz haftalarda tanesi 4 liraya kadar çıkan karnabahar bollaşınca fiyatıda 2 liranın altına düştü. Önceki haftalarda hafif lodos esmesi ürünün bollaşmasına neden olurken, Burhaniye toptancı halinde tonlarca karnabahar alıcı bekliyor.

Burhaniye de, yaklaşık bin dekar alanda ekimi yapılan karnabahar, geçtiğimiz haftalarda tanesi toptan 4 liraya kadar çıkarken, sevinen çiftçiler, ürünün bollaşmasının ardından fiyatın 1,5 liraya kadar düşmesi üzerine de üzüldü. Bazı üreticiler, satılmayan karnabaharı hayvanların önüne döktüğünü anlatırken, fiyatların düşmesi yüzünden zarar ettiklerini söylediler Çiftçilerden Savaş Kıran," Fiyatlar düştü. Ürün tarlada kaldı. Bütün mallar tarlada kalıyor. Bir vagonunu götürdüm koyunlara. Koyunlar yiyor. Mal satılmıyor. Hiç mal para yapmıyor. 200 dönüm ekiliş var. Bir lira kazanamıyorum" dedi. Oğuzhan Aydoğan da, " Bir hafta önce fiyatlar biraz yüksekti. 3,5- 4 liraya satılıyordu. Şimdilerde 2 liranın altına düştü. Yükselmesini bekliyoruz" dedi. Hale çok karnabahar geldiğini anlatan Halci Cavit Aras da," Karnabahar da bir hafta önce çok iyi fiyatlar vardı. 4 liraya kadar çıktığı zamanlar oldu. Fakat bundan bir hafta önce hafif bir lodos esti.. Lodosun esmesiyle karnabahar kendine geldi ve açmaya başladı. Açmaya başlayınca karnabahar halde çoğaldı. İstanbul ve Trakya tarafı da karnabahar çekmediğinden karnabahar vagonları halde olduğu gibi elimizde kaldı. Satma imkanız olmuyor. 1 lira 80 kuruşa kadar düştü. Tabi bunun düşme sebebi havalar."dedi. Yüksel Karakobak ise," Geçen hafta 4 lira olan karnabahar, bu hafta 1,5 liraya kadar düştü. Çiftçinin hali çok zor." diye konuştu. Bekir Altıntaş da," Karnabahar geçen hafta 4 liraydı. Bu hafta düştü 1,5 liraya. Daha da düşeceğini söylüyorlar. Çiftçinin hali perişan oldu. 5 dönüm karnabahar ektim. 5 dönem pırasa var. Zarar ettik gene bu sene. Çiftçinin hali perişan" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim