• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Burhaniye’de Hafta Sonu Festival Var

Burhaniye’de Hafta Sonu Festival Var
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Belediyenin bu sene 12.'sini düzenlediği Burhaniye Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali 30-31 Ocak 2016 tarihlerinde...

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Belediyenin bu sene 12.'sini düzenlediği Burhaniye Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali 30-31 Ocak 2016 tarihlerinde yapılacak.

Her sene bir birinden ünlü isimlerin konuk olduğu ve çeşitli etkinlikler ile eğlenceli günlerin yaşandığı festival de bu sene Burhaniyeliler Prof. Dr. Canan Karatay'ı ağırlıyor.

30 Ocak Cumartesi günü Ahmet Akın Kültür Merkezi'nde "Zeytinle Sağlıklı Yaşam" adlı paneli ile Burhaniyeliler ile buluşacak olan Canan Karatay, zeytin ve zeytinyağı araştırmalarını, Burhaniye Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali'nde vatandaşlara bir kez daha aktaracak.

FESTİVALİN TÜM ETKİNLİKLERİ ÜCRETSİZ!

12. Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali 30 Ocak Cumartesi günü saat 11.15'te Burhaniye Belediyesi Hizmet binası önünden Cumhuriyet Meydanı'na kortej yürüyüşü ile başlayacak. Kortej yürüyüşünün ardından Cumhuriyet Meydanında açılış etkinlikleri yapılacak. Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali, adına yakışır şekilde yapılacak. Bu sene ünlü Gurme Artun Ünsal'ın jüri üyeliğini yapacak olduğu Yöresel Zeytinyağlı Yemek Yarışması saat 09.00 ile saat 12.00 saatleri arasında Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenecek. Saat 12.00'da Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezi'nde Resim Sergileri açıldıktan sonra da, Ahmet Akın Kültür Merkezi'nde Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi ve Havran Belediyesi Tiyatro Topluluğu zeytin hasadını anlatacak olan oyunlarını sergileyecek. Hasat gösterilerinin ardından Canan Karatay paneli yapılacak. Hasat Festivalinin birinci günü, akşam saat 20.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda ücretsiz yapılacak olan Alaturka Band konseri ile son bulacak. 12. Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali ikinci günü ise her yıl büyük katılım ile gerçekleşen Geleneksel Deve Güreşleri ile başlayacak. Yaklaşık 200 devenin güreşeceği güreşlerin ardından akşam saat 18.00'da Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi, sahne alarak bir birinde güzel danslarını, müzik şölenini ve gösterilerini Burhaniyeliler ve misafirler için sergileyecekler. Tüm etkinliklerin ücretsiz olduğunu belirten Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal hasat festivaline herkesi davet etti.

Burhaniye’de Hafta Sonu Festival Var

Burhaniye’de Hafta Sonu Festival Var

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim