• BIST 9693.46
  • Altın 2513.719
  • Dolar 32.577
  • Euro 34.7689
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Burhaniye’de Engelli Çocuklar Sera İle Tanıştı

Burhaniye’de Engelli Çocuklar Sera İle Tanıştı
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Özel Gamzelerim Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören 50 engelli genç, ilk kez bir domates serası gördü.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Özel Gamzelerim Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören 50 engelli genç, ilk kez bir domates serası gördü. İdareci ve öğretmenleri eşliğinde Amt Grup AŞ. ait domates serasına giden gençler, serada domatesin yetişmesini görürken, yapılan ikramları yedi ve değişik bir gün yaşadı.

Rehabilitasyon Merkezinden minibüslerle seraya getirilen öğrenciler için hazırlanan pastalar kesilirken, ikramlarda bulunuldu. Seranın sorumlusu Ziraat Mühendisi Mehtap Çelik, öğrencilere seraları gezdirirken, domates yetiştirmek için yapılanları anlattı. Bu güne kadar çok sayıda konukları olduğunu anlatan Çelik, özel konuklarını ağırlamaktan mutlu olduğunu anlattı. Gezinin çok yararlı olduğunu anlatan öğretmenler sera yönetici ve çalışanlarına teşekkür ederken, gezilerinin devam edeceğini kaydettiler. Engelli gençler de mutluluklarını dile getirdi. Öğrencilerden Taha Yıldırım," Burayı çok sevdim. Gene geleceğim" derken, Yağmur Özavcı da,"Sera da çok güzel domatesleri yetiştiriyor ağabeylerimiz ablalarımız. Hepsine teşekkür ediyorum" dedi. Selçuk Pirim ise," Çok güzel. Domates yetiştirmesini öğrendik" dedi. Özel konukları ağırlamaktan mutlu olduklarını anlatan Ziraat Mühendisi Mehtap Çelik de,"Bu güne kadar birçok misafirimiz oldu. Fakat, en çok mutlu günümüz bu gün. Engelli çocuklarımız bizi ziyarete geldi. Çok mutluyuz. Onlarla seramızı gezdik. Domateslerimize dokunduk. Arılarımızı tanıdık. Domatesin nasıl yetiştirildiğini anlattık. Çok mutluyuz. İyi ki geldiler" dedi. Özel Gamzelerim Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Sevda Padem de," Özel Gamzelerim Rehabilitasyon Merkezi olarak, çocuklarımızın sosyalleşmesi adına her gün değişik etkinlikler yapıyoruz. Bu gün de çocuklarımızın doğayla iç içe olması adına hep birlikte seraya geldik. Burada domatesin yetişmesini gördüler. Çok mutlu oldular. Bütün iş yeri sahiplerine teşekkür ediyorum" dedi. Öğretmen Yağmur Gencan ise," Bu günkü dersimizi böyle yerde işlemeye karar verdik. Ve buraya geldik. Çocuklarımızın motivasyonu açısından çok önemli. Her şey okulda sınıf ortamında olmuyor maalesef. Böyle şeyler çocuklarımızı neşelendiriyor. Canlandırıyor. Derse olan motivasyonlarını artırıyor. Ayrıca, böyle bir yer görme şansı, sınıfta, sokakta mümkün değil. O yüzden böyle şeyler planlayıp çocukları rahatlatmak adına bu gezileri yapıyoruz. Böyle bir yere, biz de ilk kez geldik. Çok heyecanlandık. Böyle bir serayı ilk kez gördük. Bizim için de güzel bir gün oldu. Mutluyuz" dedi.

Burhaniye’de Engelli Çocuklar Sera İle Tanıştı

Burhaniye’de Engelli Çocuklar Sera İle Tanıştı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim