• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Burhaniye’de Çiftçi Bayramı

Burhaniye’de Çiftçi Bayramı
Balıkesir'in Burhaniye ilçesine bağlı Dutluca köyünde düzenlenen Çiftçi Bayramı şölene dönüştü.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesine bağlı Dutluca köyünde düzenlenen Çiftçi Bayramı şölene dönüştü. Köy kadınlarının imece ile hazırladığı 300 tepsi etli pilav ve ayran, ilçe merkezi ve çevre köylerden gelen yaklaşık bin 500 çiftçiye ikram edilirken büyük coşku yaşandı.

İlçeye 9 kilometre uzaklıktaki Dutluca köyünde düzenlenen Çiftçi Bayramı, çevre köylerdeki çiftçileri buluşturdu. Köylüleri AK Partili Belediye Başkanı Necdet Uysal'da yalnız bırakmadı. Köy camiinde okunan mevlidin ardından, köylü kadınların imeceyle hazırladığı etli pilav ve ayran, köy gençleri tarafından servis edilirken, büyük coşku yaşandı. Mevlit okundu ve dualar yapıldı. Köy gençleri pilav servisi için adete seferber oldu. Vatandaşlara etli pilav ve ayran ikramı yapıldı. Yemeğin sonunda Köy İmamı Yusuf Karadoğan dua yaptı. Geleneğin atalarından kaldığını anlatan Köy Muhtarı Hüseyin Yılmaz, yaşatmaya kararlı olduklarını anlattı. Servisde görev alan gençlerde, hizmet vermekten mutlu olduklarını söyledi. Çiftçi bayramına katılanlar da, etkinliğin başka köylere de örnek olmasını istedi.

Katılanlara teşekkür eden muhtar Hüseyin Yılmaz," Bu bizim atalarımızdan gelen bir şey. Eskiden beri devam ettiriyoruz. Bir çiftçi bayramı gibi hayrımız. Bütün komşu köylerimizi davet ettik. Hepsi geldiler. Güzel oldu. Kalabalık oldu. Allah razı olsun herkesten gelenlerden. Bu gün pilav ikram ettik. Yaklaşık, bin 500 kişi filan katılım oldu. Yani çok güzel oldu" dedi.

Ali Tacı'da, Bu gün köyümüzün geleneği olarak yaptığımız hayırda büyük coşku yaşandı. Konuklarımıza ikramlarda bulunduk. Bu hayırda dışarıdan gelen misafirlerimize teşekkür ediyoruz" dedi. Rıdvan Ataman ise,"Bu hayrı, her sene geleneksel olarak yapıyoruz. Birlik, beraberlik içinde bu atamızdan gelen geleneği sürdürmekteyiz. Adeta bir bayram coşkusu yaşamaktayız. Bu geleneğimizi yıllarca sürdürdük. Daha da sürdüreceğiz. Bu bayramı her yıl yaşamak istiyoruz" dedi. Emekli öğretmen Bayram Kalay da," Dutluca köyümüz en güzel köylerimizden biri. Misafirperverliğiyle, manzarası ile eşiyle dostuyla sizleri bekliyor. Burası çok çok güzel. Herkesin seveceği bir yer" dedi. Öğretmen Erhan Tuna'da," Bu gün Dutluca köyümüzde, Allah'ın rahmete bereketi için hayır düzenlendi. Ve bu hayır vesilesiyle köy şenlendi. Yemek verildi. İnşallah, hayırlara vesile olur. Allah'ın rahmeti bereketi köyümüzün üzerine olur" dedi. Kızıklı'dan gelen Berrin Satır'da," Bu gün burada Dutluca köyünde hayra biz de katıldık. Çok güzel. Kimlerin hakkı vesile olduysa onlardan Allah razı olsun. Allah hayırlarını kabul etsin. Bu bir örnektir. Bütün köylerimizde olmasını isterim" dedi. Köylülerin atalarından gelen bir geleneği devam ettirdiklerini anlatan Belediye başkanı Necdet Uysal'da," Dutluca mahallemiz, eski yıllardan beri köy hayrını yapıyor. Dededen gelenek haline gelmiş bu hayırlar Şimdide bu gelenek devam ediyor. Şimdi de Dutluca köyünde böyle bir güzellik içindeyiz. Çevreden gelen. Havran'dan gelen, diğer mahallelerden, köylerimizden gelen muhtarlarımız burada. Muhtarımızın davet ettiği onun arkadaşları burada. Eş dost herkes burada. Çoktan beri görmediğim insanları görme fırsatı buldum. Kaynaşma, birleşme, güzelleşme, Yüce Tanrı'ya şükretme günü bu gün. Bu bakımdan Allah, hayırlarını kabul etsin. Allah, daha nice böyle hayırlara sağlıkla erdirsin" dedi.

Burhaniye’de Çiftçi Bayramı

Burhaniye’de Çiftçi Bayramı

Burhaniye’de Çiftçi Bayramı

Burhaniye’de Çiftçi Bayramı

Burhaniye’de Çiftçi Bayramı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim