• BIST 9524.59
  • Altın 2494.349
  • Dolar 32.5963
  • Euro 34.7565
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Burhaniye Belediyesi Sosyal Belediyeciliğin En İyi Örneklerini Sunuyor

Burhaniye Belediyesi Sosyal Belediyeciliğin En İyi Örneklerini Sunuyor
Sosyal Belediyecilik uygulamalarının en güzel örneklerini sergileyen Burhaniye Belediyesi, Burhaniye'de yaşayan, kimsesiz, yatağa bağımlı ve yaşlılara...

Sosyal Belediyecilik uygulamalarının en güzel örneklerini sergileyen Burhaniye Belediyesi, Burhaniye'de yaşayan, kimsesiz, yatağa bağımlı ve yaşlılara yönelik sürdürdüğü sağlık hizmetlerine devam ediyor.

Bugüne kadar on binlerce vatandaşa ücretsiz sağlık hizmeti ulaştıran Burhaniye Belediyesi evde ve Burhaniye Belediyesi tabipliğinde muayene, hasta ve cenaze nakil işleri gibi sağlık hizmetlerinin yanı sıra "Minik Eller" projesiyle yeni doğum yapmış annelere, "Yalnız Değilsiniz" projesiyle de yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara kol kanat geriyor. Burhaniye Belediyesi Sağlık işleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Burhaniye'de kırsal mahalleler de dahil olmak üzere, Belediye bünyesinde görev yapan uzman doktor ve sağlık personellerince enjeksiyon, pansuman, kan şekeri ölçümü, kan grubu belirlenmesi ve serum takılması gibi sağlık hizmetleri veriliyor.

2015 YILI İÇERİSİNDE 21 BİN 943 SAĞLIK İŞLEMİ HİZMETİ VERİLDİ

Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, büyük bir titizlik ile yürüttüğü çalışmalardan biri olan her mahallede bir sağlık evi projesi kapsamında kırsal ve merkez mahallelerde, Burhaniye Belediyesine ait sağlık evleri oluşturulmaya devam ederken sağlık hizmetleri de aralıksız devam ediyor. Necdet Uysal'ın 1994-1999 yılları arasında yürüttüğü belediye başkanlığı görevi zamanında başlattığı, her mahallede sağlık evi projesi, yeni dönemde de geliştirilerek devam ediyor. Her mahalle için yeni bir sağlık evi oluşturmaya devam eden Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal oluşturulan sağlık evlerindeki sağlık hizmetlerini de sürdürüyor. 2015 yılı içeresinde toplamda 21 bin 943 sağlık işlemi, evinde ve Belediye sağlık evlerinde; enjeksiyon, pansuman, kan şekeri ölçümü, kan grubu belirlenmesi ve serum takılması gibi hizmetler olarak verildi.

YALNIZ DEĞİLSİNİZ PROJESİ İLE 5 AYDA 128 KİŞİ ZİYARET EDİLDİ

Rutin sağlık hizmetleri yanı sıra "Yalnız Değilsiniz" projesi kapsamında yaşlı ve durumu olmayan vatandaşların evlerinde belediye sağlık ekipleri ziyaretlerine devam ediyor. Projenin başladığı tarih olan 2015 yılı son 5 ayında toplam 128 yaşlı ve durumu olmayan vatandaş evinde ziyaret edilerek, hasta ise hastalığı ile ilgili bilgiler veriliyor, durumu yok ise Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü ile iş birliği içinde aceze yardımı, eşya yardımı gibi yardımlar için destek olunuyor. İhtiyacı olan vatandaşlar için kişi öz bakımına kadar evinde bakımın yapan Burhaniye Belediyesi Sağlık işleri müdürlüğü yeni doğum yapmış annelerin de imdadına koşuyor.

MİNİK ELLER PROJESİ KAPSAMINDA 109 BEBEK VE ANNE ZİYARETİ YAPILDI

2015 yılı son aylarında başlayan "Minik Eller" projesi kapsamında toplamda 109 bebek ve anne ziyareti yapan Burhaniye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ziyaretleri sırasında Bebek emzirme eğitimi, anne beslenme eğitimi, bebeğin ve annenin hijyen eğitimi, anne ve bebeğin yıkanması, bebeğin gazının çıkarılması gibi eğitimler veriliyor.

"CENAZENİZ CENAZEMİZDİR"

Doğumda ve ölümde her an vatandaşın yanında olan Burhaniye Belediyesi "Cenazeniz Cenazemizdir" diyerek ilçede ki tüm ölümlerde ücretsiz cenaze hizmeti veriyor. Cenazenin yıkanmasından gömülmesine kadar her işlemi Burhaniye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü yüklenerek vatandaşın kötü gününde yanında oluyor.

Burhaniye Belediyesi Sosyal Belediyeciliğin En İyi Örneklerini Sunuyor

Burhaniye Belediyesi Sosyal Belediyeciliğin En İyi Örneklerini Sunuyor

Burhaniye Belediyesi Sosyal Belediyeciliğin En İyi Örneklerini Sunuyor

Burhaniye Belediyesi Sosyal Belediyeciliğin En İyi Örneklerini Sunuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim