• BIST 9530.47
  • Altın 2473.305
  • Dolar 32.4969
  • Euro 34.7695
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

Burhaniye 8 Ülkeden Gelen Üniversite Öğrencilerini Ağırladı

Burhaniye 8 Ülkeden Gelen Üniversite Öğrencilerini Ağırladı
Balıkesir'in Burhaniye ilçesi, üniversitelerde öğrenim gören yerli ve uluslararası 80 genci bir araya getiren "Damla Projesi" kapsamında 40 kız öğrenciye...

Balıkesir'in Burhaniye ilçesi, üniversitelerde öğrenim gören yerli ve uluslararası 80 genci bir araya getiren "Damla Projesi" kapsamında 40 kız öğrenciye ev sahipliği yaptı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü "Damla Projesi" kapsamında Manisa'yı gezen öğrenciler, Balıkesir gezisi kapsamında Burhaniye ye gelirken, ilçenin çeşitli yerlerini gezdi ve tarihi Kocacami'yi de ziyaret etti.

Camiye gelen konuklara, Müezzin İsmail Baydemir tarafından cami hakkında bilgi verildi ve Kuran okundu. Çin'den Bosna'ya kadar 8 ülkeden gelen genç kızlar, projeye katılmaktan mutlu olduklarını anlattı. Spor Bakanlığı Müşaviri Metin Ayvazoğlu da, 5 günlük ziyaret programı içinde Edremit körfezindeki ilçeleri gezeceklerini söyledi. Gezinin çok verimli geçtiğini anlatan Bakanlık Müşaviri Metin Ayvazoğlu," Damla projesi bir gönüllülük projesi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu bir proje. Şu anda da Balıkesir "de bulunuyoruz. Buradan önce Manisa'daydık. Orada, mezarlık temizliğinden çevre temizliğine, aile ziyaretlerine, okullardaki çocukları görmeye kadar pek çok faaliyet gerçekleştirdik. Şimdi de inşallah, Balıkesir de bu çalışmayı devam ettireceğiz. Burada farklı ülkelerden gençlerle beraber bu çalışmayı yürütüyoruz. Balıkesir Manisa ayağını, bayan gurubu temsil ediyor. Yaklaşık 8 tane ülkeden genç kızlar var. Çin, Bosna Hersek, Filistin, bunun yanında Ürdün gibi farklı ülkelerden gençler çalışmamıza destek vermektedirler. Bu gün Burhaniye'deki ilk günümüzdü. Yarın Havran'a geçeceğiz. İnşallah, burada da Kocacamiyi ziyaret ettik. Namazımızı kıldık" dedi. Nadia Mehenne,"Ben Cezayir'den geldim. Damla projesinde ben çok mutluyum. Çok güzel bir proje. Çok beğendim" dedi. Günnur Abulimiti," Doğu Türkistan'lıyım. İstanbul'dan katılıyorum. Projeyi çok seviyorum. Arkadaşlarımı da çok seviyorum" dedi. Çinli Penpeng Kong'da," Çin'den geliyorum. İstanbul'dan bu projele katıldım. Burası çok güzel. Ben çok beğendim. Burada çok mutluyum" dedi. Anna Skulj'da," Bosnalıyım. Damla projesine katılıyorum. Aileme selam söylemek istiyorum" dedi. Meryem Mesa ise,"Ben Bosnalıyım. Bu Damla projesine İstanbul'dan katılıyorum. Benim gibi diğer arkadaşlar da farklı ülkelerden geliyorlar. Doğu Türkistan, Çin'den. Benim arkadaşım Anna oda Bosnalı.. Burasını çok beğendim. Balıkesir çok güzel. Mutluyum burada" dedi. Burhaniye'nin yanı sıra Havran, Edremit ve Ayvalık'ı da gezen Üniversiteli konuklara, Burhaniye Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Sabri Pekşen ve Edremit Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Müdürü Fethi Bilge eşlik etti.

Burhaniye 8 Ülkeden Gelen Üniversite Öğrencilerini Ağırladı

Burhaniye 8 Ülkeden Gelen Üniversite Öğrencilerini Ağırladı

Burhaniye 8 Ülkeden Gelen Üniversite Öğrencilerini Ağırladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim