• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Burgazada’da önce polis tacizi sonra meydan dayağı

Burgazada’da önce polis tacizi sonra meydan dayağı
Burgazada’da kamp yapanlar önce polis tarafından rahatsız edilerek kovulmaya çalışıldı. Polis tacizinin ardından kampçılar sopalı saldırganların saldırısına uğradı.

İstanbul Burgazada’da dün gece kamp yapan vatandaşlar, polis tarafından burayı terk etmeleri yönünde uyarıldı. Kamptakilere kimlik kontrolü yapan polis bir süre sonra kamptan ayrıldı. İleri haberden Rıfat Doğan'ın haberine göre polisin gitmesinden sonra eli sopalı 15-20 kişilik bir grup kamp alanına gelerek vatandaşlara saldırdı.

Saldırı sonrası kamp alanı tamamen kullanılmaz hale gelirken, saldıraya uğrayanlar da karakola sığındı. Karakolda çok az polis olduğu ve saldırganların karakol etrafında beklediği belirtildi.

İlk gelen bilgilere göre avukatlar kampçılara destek olmak için adaya hareket etti. Burgazada’da son dönemde bu tür saldırıların ve tacizlerin yoğunlaştığı belirtiliyor.

Elinde taş, sopa ve bıçaklarla kamp alanına giren ve alanı dağıtan grubun “Sizi öldüreceğiz, çekin gidin buradan” diyerek kendilerini tehdit ettiğini belirten vatandaş, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Panik içinde bölgeden uzaklaşmaya çalıştık. Alanın bize uzak bölümünde bağırışlar geliyordu ve sonrasında saldırgan grup bütün çadırları dağıtarak üzerimize geldi.”
“Saldırganlar karakolun önünde, çıkamıyoruz”

Kaçış anı sırasında kayalıklardan denize düştüğünü, daha sonrasında kamp alanının köşe noktasını geçerken, saldırgan gruba yakalandıklarını söyleyen genç şöyle devam etti: “Biz öğrenciyiz, kampa ilk kez dün geldik. Önce cadde üzerinde bir kadın darp edildi. Karakola doğru ilerlerken yanımızda saldırgan grup da vardı. Polis aracıyla karşılaştığımızda korkudan hiçbir şey söylemedik. O arada saldırganlar gözlerimizin önünde üzerlerindeki sopa ve bıçakları yere attı.”

Saldrgan grubun kampçılarla iskeleye kadar gittiğini söyleyen genç, “Biz de karakola gittik. Karakolda gruplar defalarca toplandı ve dağıldı. Polis toplanan gurubu dağıtmak için silahını kullandı. Grup bir süre dağılıp tekrar toplandı. Ara sokaklarda ikişer üçer dolaşıyorlar. Dışarı çıkamıyoruz. Yeterli sayıda polis de yok. Ekip aracı bizi götürecek ama götüremiyor çünkü ara sokaklarda bekliyorlar. İşlemlerimiz tamamlandı ancak halen bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Burgazada sakinlerinden alınan bilgilere göre adaya ulaşan avukatlar, karakola sığınan kampçıları çıkardı ve sorunsuz bir şekilde İstanbul vapuruna bindirdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim