• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C

Burdurlu Emekli Öğretmen Antalya’da Sağlığına Kavuştu

Burdurlu Emekli Öğretmen Antalya’da Sağlığına Kavuştu
Burdur'da yaşayan 70 yaşındaki emekli öğretmen Ali Akça'nın, boyun ağrısı nedeniyle gittiği hastanede kalbe giden 3 damarının tıkalı olduğu tespit...

Burdur'da yaşayan 70 yaşındaki emekli öğretmen Ali Akça'nın, boyun ağrısı nedeniyle gittiği hastanede kalbe giden 3 damarının tıkalı olduğu tespit edildi. Emekli öğretmen Antalya'daki hastanede koroner bypass ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

Uzun süredir boyun ağrısı çeken 70 yaşındaki emekli matematik öğretmeni Ali Akça'nın Medical Park Antalya Kalp Hastanesi'nde kalbe giden 3 damarının tıkanık olduğu teşhisi konuldu. Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü ve Kalp-Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Okutan ve ekibi tarafından ameliyata alınan emekli öğretmen sağlığına kavuştu.

Burdur'dan Antalya'ya geldiğini belirten Ali Akçan, "Boynumda kuvvetli bir ağrı hissettim. Ağrı o kadar büyüktü ki uyku bile uyuyamadım. Soğuk soğuk terlemeler ve halsizlik bu duruma eşlik etti. Tüm bu belirtiler nedeniyle en yakın hastaneye başvurdum. Sağlığımla ilgili bir sıkıntı bugüne kadar yaşamamıştım. Şükürler olsun, gerçekleşen ameliyatın ardından, sağlıkla taburcu oldum" şeklinde konuştu.

"ANTALYA'YI TERCİH ETTİM"

Kalbine giden 3 damarın tıkalı olduğunu yapılan tetkikler sonucunda tespit edildiğini belirten Ali Akça, "Tıkalı 3 damarın içerisinde 3 farklı yer daha tıkalıydı. Anjiyoda, bu nedenle stent takılamadı. Kalp ameliyatı olmam gerekiyordu. Okutan ve ekibi başarılı bir operasyon gerçekleştirdi. Antalya, artık sağlık anlamında çok gelişti. Bu tip hastalıklar için Ankara'ya ya da İstanbul'a gitmektense Antalya'ya gelmeyi tercih ettim. Çok şükür ki imkanlar yeterli" dedi.

BELİRTİLERE DİKKAT

Koroner kalp hastalıklarının belirtisinin her zaman göğüste ağrı şeklinde karşılarına çıkmadığını belirten Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü ve Kalp-Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Okutan, "Hastamız boynunda ağrı gibi bir ağrı tarif etmekteydi. Bu tip ağrılar bazen romatizma ve üst solunum yolu enfeksiyonuyla ilişkilendirilebilir. Eğer boyundaki ağrı; yürümekle geliyor istirahatle azalıyor veya kayboluyorsa kalp hastalıklarıyla ilgili olabileceği unutulmamalıdır" şeklinde konuştu.

"GÖĞÜS AĞRISI OLMASI ŞART DEĞİL"

Ali Akça'nın ağrılarını ciddiye alarak hastaneye başvurduğunu hatırlatan Prof. Dr. Okutan, "Bu hastamızda da olduğu gibi; koroner kalp hastalıklarında her zaman göğüs ağrısı bulmak, saptamak ya da hastanın böyle bir şikayette bulunması şart değil. Atipik ağrılar da sırt ağrısı, bel ağrısı, bazen karın ağrısı, omuz ağrısı ve boyun ağrıları da koroner kalp hastalığının habercisi olabilir. Bu nedenle kişiler, yaşadıkları ağrıları mutlaka önemsemelidir" ifadelerini kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim