• BIST 9645.02
  • Altın 2414.795
  • Dolar 32.593
  • Euro 34.7657
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 27 °C

Burdur’da Çocuk Bayramı Coşkusu

Burdur’da Çocuk Bayramı Coşkusu
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurt genelinde olduğu gibi Burdur'da...

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurt genelinde olduğu gibi Burdur'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Burdur Şeker Meydanı'ndan kortej yürüyüşü ile başlayan kutlamalar, Burdur Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlama töreni ile devam etti.

MÜDÜR BAYRAM, ÇELENK SUNDU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle kortej yürüyüşünün ardından Halk Oyunları Gösterisi yapıldı ve Atatürk Anıtı önünde Çelenk Sunma Töreni düzenlendi. Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Çelenk Sunma Töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Töreni'ne Burdur Valisi Hasan Kürklü, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Garnizon Komutanı Metin Karagöz, protokol üyeleri, sivil toplum, siyasi parti başkan ve temsilcileri ile kamu kurum ve kuruluşları, daire müdürleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

"MİLLETİMİZİN BAĞIMSIZLIK MEŞALESİNİ ATATÜRK YAKTI"

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, "Milletimizin azim ve kararlı mücadelesi ile gecenin en karanlık anında bağımsızlık şafağının söktüğü 23 Nisan 1920 tarihini, aziz milletimiz tarihin sayfalarına şanlı bir gün olarak yazdı. Bugün millet olarak o şanlı günün, 96'ncı yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Tarihin en zor günlerinin yaşandığı bir dönemde Gazi Mustafa Kemal Atatürk milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır düşüncesi ile istiklal meşalesini yakmış ve meşale milletimizin ve vatanımızın bağımsızlık meselesi olmuştur" diye konuştu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Töreni, öğrencilerin 23 Nisan şiirlerini okuması ile sona erdi.

Burdur’da Çocuk Bayramı Coşkusu

Burdur’da Çocuk Bayramı Coşkusu

Burdur’da Çocuk Bayramı Coşkusu

Burdur’da Çocuk Bayramı Coşkusu

Burdur’da Çocuk Bayramı Coşkusu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim