• BIST 9524.59
  • Altın 2487.553
  • Dolar 32.5322
  • Euro 34.693
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Burdur’da Çanakkale Şehitleri anıldı

Burdur’da Çanakkale Şehitleri anıldı
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102'nci yıldönümü nedeniyle Burdur Şehitliği'nde anma programı düzenlendi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102'nci yıldönümü nedeniyle Burdur Şehitliği'nde anma programı düzenlendi.

Burdur Valiliği tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 102'nci Yıldönümü nedeniyle Burdur Şehitliğinde çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Garnizon Komutanı T. Alb. Cem Tuce, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Burdur Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Okyar, Burdur 58. Piyade Er Eğitim Alay Komutanı P.Albay. Hakan Tutucu, Burdur İl Jandarma Komutanı Jan. Alb. Tayfun Dündar ve Şehit Aileleri katıldı.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Garnizon Komutanı T.Alb. Cem Tuce, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Burdur Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Okyar, şehitlik anıtına çelenk koydu. Saygı Duruşuyla birlikte Çanakkale Şehitleri için saygı atışı yapıldı.

Vali Yılmaz Şehitlik Anı Defterini İmzaladı

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, programın devamında Şehitlik Anı Defterini imzaladı. Anı Defterine Vali Yılmaz, "Aziz Şehitlerimiz, hiçbir değerle ölçülmeyecek bu eşsiz fedakarlığınız, milletimizin kalbinde asırlar boyu yaşayamaya devam edecek ve asla unutulmayacaktır. Bu vatanın evlatları, tarih sahnesine çıktığı günden bugüne her türlü badireyi ve zorluğu, fedakarlıklarla, azimle, cesaretle atlatıp bağımsızlığını ve özgürlüğünü her şeye rağmen korumasını ve kollamasını bilmiştir. Göğüslerini; dini, namusu, bayrağı ve vatanlarının selameti için siper eden şehitlerimiz, gözünü kırpmadan vatanı için canlarını feda etmişler, ölümün üzerine yürümüşlerdir. Nasıl 100 yıl önce Çanakkale'de vatanımızı parçalamak isteyenlere karşı, yokluklara, imkansızlıklara rağmen, eşsiz bir mücadele göstererek, vatan uğruna şehit olan milletimiz, bugün yine 100 yıl sonra aynı senaryoyu ülkemizde uygulamak isteyen, aynı zihniyetin taşeronlarına 15 Temmuz akşamı dur diyerek, ellerinde sadece bayrak ve imanları ile tanklara, silahlara karşı gövdesini siper etmiş, ölümü göze alarak mermilerin üzerine yürüyerek, gözlerini kırpmadan şehit düşmüşler, gazi olmuşlar ve bir kez daha bu necip milletin tarihine isimlerini altın harflerle yazdırmışlardır. Şehitleri anma günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin yıldönümünde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanının canından aziz bilen şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun" ifadelerini kullandı.

Şehit Mezarlarına Karanfil Bırakıldı

Vali Yılmaz'ın Şehitlik Anıt Defterini imzalamasının ardından, şehit aileleri ile birlikte şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Şehitlik programı, din görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim Okunması ve Burdur Müftüsü Hıdır Bayrak'ın dua etmesi ile sona erdi. Burdur Valiliği tarafından Şehitlik Programının devamında MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda Anma Günü düzenlendi.

Burdur’da Çanakkale Şehitleri anıldı

Burdur’da Çanakkale Şehitleri anıldı

Burdur’da Çanakkale Şehitleri anıldı

Burdur’da Çanakkale Şehitleri anıldı

Burdur’da Çanakkale Şehitleri anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim