• BIST 9510.34
  • Altın 2488.09
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8262
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Burdur’da binlerce vatandaş ellerinde Türk Bayrakları ile demokrasi yürüyüşüne katıldı

Burdur’da binlerce vatandaş ellerinde Türk Bayrakları ile demokrasi yürüyüşüne katıldı
Burdur Belediyesi'nin çağrısı üzerine Burdur'da yaşayan binlerce vatandaş parti gözetmeksizin Demokrasi Yürüyüşü'ne katıldı.

Burdur Belediyesi'nin çağrısı üzerine Burdur'da yaşayan binlerce vatandaş parti gözetmeksizin Demokrasi Yürüyüşü'ne katıldı. Burdur merkez Köprübaşı mevkisinden başlayan yürüyüşe, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Burdur Garnizon Komutanı P. Albay Hakan Tutucu, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Yüce, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Adem Korkmaz, Baro Başkanı Ramazan Gedik, Siyasi Parti İl Başkanları, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

PARTİ GÖZETMEDİLER!

Burdur Belediye Bandosu'nun eşiğinde yürüyen binlerce vatandaş, parti gözetmeksizin cuntacıları protesto etti. Yürüyüşe AK Parti İl Teşkilatı, CHP İl Teşkilatı, MHP İl Teşkilatı başta olmak üzere siyasi partilerin başkan ve il teşkilatları katıldı. Partililer ve binlerce vatandaş ellerinde Türk Bayrakları ile Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Demokrasi nöbetinin 11. Gününde, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen program Saygı Duruşu'nda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden program, protokol konuşmaları ile son buldu.

VALİ YILMAZ: "OSMANLININ TORUNLARI ONLARA GEÇİT VERMEDİ"

Programda vatandaşlara seslenen Burdur Valisi Şerif Yılmaz, 15 Temmuz'da hak etmedikleri halde şanlı Türk ordusunun üniformasını giyen bazı çapulcuların Türkiye'de demokrasiyi ve bağımsızlığı ortadan kaldırmaya çalıştıklarını söyledi. Ama TSK üniformasını sonuna kadar taşımayı hak eden değerli silahlı kuvvetler mensuplarının, güvenlik güçlerinin ve aziz milletin dik duruşu neticesinde bu çapulcuların püskürtülerek kısa süre içerisinde adalete teslim edilmeye başlandığını kaydeden Yılmaz " . FETÖ'nün ülkemizdeki gerçekleştirmeye çalıştığı bu darbe girişimini, kendilerinden değil nereden geldiği belli olmayan emir ve talimatları gözü kırpmadan yerine getirmeye çalışan o aklı satılmış, beyinsiz insanlar bu ülkede darbe yapacaklarını zannettiler. Ama yanıldılar. Bu millet büyük bir mirasın üzerine oturan o ecdadın torunları, Osmanlının torunları onlara geçit vermedi. Dün nasıl Çanakkale de geçit vermediysek, dün nasıl Dumlupınar'da geçit vermediysek, bugünde yine hep birlikte bu şer odaklarına geçit vermedik. Bu şerefsizler, Ülkemizin kalbi, Yunanlıların dahi bomba atamadığı Türkiye Büyük Millet Meclisine bomba atma cüretini gösterdiler. Güvenlik kuvvetlerimizin ve özelliklede terörle mücadelede göz bebeğimiz olan Özel Harekat Birliğimizin Daire Başkanlığının eğitim alanını bombaladılar. Cumhurbaşkanlığı Külliyesini bombaladılar. Ama bugün hepimiz şahit oluyoruz ki, hepsi çil yavrusu gibi teker teker toplanıyor ve bunlar adalete teslim ediliyor. Biz Devletimizin anayasa ve kanunlarının gereği bu çapulcuları alıp adalete teslim ediyoruz. O günden bu güne bütün konuşmalarımda devletin yapmış olduğu iş ve işlemleri vatandaşlarımla paylaşmaya çalıştım. Olağanüstü hal ilan edilmesinden bugüne ilimizde vatandaşlarımızın normal yaşam şartlarında herhangi bir değişiklik olmadı. Günlük yaşamda ticari hayatta hiçbir değişiklik olmadı. Olağanüstü hal ile sadece o kalkışmaya yeltenenlerin kendileri, o kalkışmaya yeltenen terör örgütünün tetikçileri, o terör örgütünün yandaşlarına devletin gücünü ve devlet olmanın gereklerini göstererek, fetöcü hainlere gerekli işlemleri yapacağız ve onlara bu ülkeyi dar edeceğiz" şeklinde konuştu.

Burdur’da binlerce vatandaş ellerinde Türk Bayrakları ile demokrasi yürüyüşüne katıldı

Burdur’da binlerce vatandaş ellerinde Türk Bayrakları ile demokrasi yürüyüşüne katıldı

Burdur’da binlerce vatandaş ellerinde Türk Bayrakları ile demokrasi yürüyüşüne katıldı

Burdur’da binlerce vatandaş ellerinde Türk Bayrakları ile demokrasi yürüyüşüne katıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim