• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Burdur’da 81 Köy Yolunda, Karla Mücadele

Burdur’da 81 Köy Yolunda, Karla Mücadele
Burdur İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak, kar yağışının başlamasından itibaren, İl Özel İdaresi ekiplerinin bölgelere yönlendirildiğini...

Burdur İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak, kar yağışının başlamasından itibaren, İl Özel İdaresi ekiplerinin bölgelere yönlendirildiğini açıkladı. Burdur Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nce önceden tedbir alındığını ve etkili olan kar yağışı sonucu 9 greyder, 4 kar küreme kamyonu ve 4 pikaptan oluşan toplam 13 kar mücadele ekibi karla mücadeleye başladığını vurgulayan Burdur İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak, "Yılın her mevsiminde yaptığı farklı çalışmalar ile kırsalda yaşayan vatandaşımızın yanında olduğunu gösteren Burdur İl Özel İdaresi, içinde bulunduğumuz kış mevsimi ve bastıran yoğun kar yağışından sonra da kar mesaisine başladı. Yurdumuzun bir çok yerinde olduğu gibi ilimizde de sert geçen kış mevsimi ve yoğun kar yağışı ilimiz genelinde de kendini hissettirdi. İlimizde 4 Ocak 2016 pazartesi günü gece 01.00'de başlayan yoğun kar yağışı, sabah saatlerinde yavaşlayarak saat 11.00'de itibariyle de dinmiştir. Kar yağışı başlamasından itibaren İdaremiz Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü" nce daha önceden belirlenen 9 greyder, 4 kar küreme kamyonu ve 4 pikaptan oluşan toplam 13 kar mücadele ekibi anında kar yağışı alan bölgelere yönlendirilmiştir"

ULAŞIMA KAPALI 81 KÖY YOLU AÇILDI

Kar yağışı sebebiyle ulaşıma kapanan 81 köy yolunun trafiğe açıldığını dile getiren Servet Olpak, "Ekipler, 24 saat esasına göre çalışarak öncelikle hasta ve cenazesi, bulunan köy yolları başta olmak üzere grup köy yollarını ve ulaşıma kapalı toplam 81 köy yolunda karla mücadele çalışmalarına başlamıştır. Yapılan özverili çalışmalar ile aynı gün içerisinde kapalı olan tüm köy yolları ulaşıma açılmıştır. İlimiz genelindeki kar yağışı en fazla 30 cm ile merkez ilçe köylerinde görülmüştür. İlk gün itibariyle 81 köyümüzde toplam 1.378 km kar mücadelesi yapılarak köy yolları açık tutulmuş ve okullarına giden öğrenci ve öğretmenlerimiz ile çeşitli nedenlerle köy yollarını kullanarak bir yerden bir yere giden vatandaşlarımız mağdur edilmemiştir. Halen, saat 20.00 itibari ile köy yollarımızın tamamı açık olup, olası kar yağışlarına karşı İdaremiz kar mücadelesi ekipleri teyakkuz halinde bekletilmektedir" şeklinde konuştu.

Burdur’da 81 Köy Yolunda, Karla Mücadele

Burdur’da 81 Köy Yolunda, Karla Mücadele

Burdur’da 81 Köy Yolunda, Karla Mücadele

Burdur’da 81 Köy Yolunda, Karla Mücadele

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim