• BIST 9679.8
  • Altın 2489.215
  • Dolar 32.4449
  • Euro 34.4386
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 21 °C

Burdur, Teke Yöresi Tarım Ve Hayvancılık Fuarı’na Ev Sahipliği Yapacak

Burdur, Teke Yöresi Tarım Ve Hayvancılık Fuarı’na Ev Sahipliği Yapacak
Burdur Teke Yöresi 2. Tarım ve Hayvancılık Fuarı 18 Nisan-1 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılacak.

Burdur Teke Yöresi 2. Tarım ve Hayvancılık Fuarı 18 Nisan-1 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılacak. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği izni ile gerçekleştirilen fuar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Burdur Valiliği, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, Burdur Ticaret Borsası, Köy-Koop Burdur Birliği, Burdur Ziraat Odası, Burdur Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği, Burdur Damızlık Koyun-Keçi Üreticiler Birliği'nin destekleri düzenlenecek. Kentte gerçekleştirilecek olan fuarda, keçi sağım yarışması, oğlak güzellik yarışması, inek sağım yarışması ve "Kadın çiftçiler yarışıyor" etkinliği gerçekleştirilecek.

BAKAN ÇELİK DE DAVET EDİLDİ

Burdur Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar, daha önceki yıllarda olduğu gibi fuar alanı olarak belirlenen Uzak Çatı Halk Pazarında yapılması planlanan fuara; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in de davet edildiği açıkladı.

"FUARIN ADINA YAŞIKIR TEKE GÜZELLİK YARIŞMASI YAPILACAK"

Fuar hakkındaki sorularımızı yanıtlayan Burdur Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar, "Bilindiği üzere, fuarlar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin izni ile düzenleniyor. Bu yıl 28 Nisan - 1 Mayıs 2016 tarihleri arasında Burdur'da yapılacak. Teke Yöresi 2. Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın içeriğini biraz daha zenginleştirdik. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik'in katılımı ile açılışını gerçekleştireceğiz. Fuarımız adına yakışan Teke Güzellik Yarışması ile değişik yarışmalar düzenleyeceğiz. Firma konusunda ise 50 - 60 civarında bir firmanın katılımı garantilenmiş durumda…" diye konuştu.

ULAŞIMDA MAZOT DESTEĞİ

Tarımla uğraşan köylülerin bu fuara katılmasını teşvik ettiklerini belirten Başkan Başar, "İmkanı olanların kendi imkanları ile geldiklerinde özellikle mazot paralarını vereceğiz. Bu konuda, bu yıl farklı bir uygulamamız olacak. Kendi imkanı olmayan arkadaşlarımızda bize sayı verirse biz araç göndereceğiz. Köyünden alınacak çiftçilerimiz, fuar alanını dolaştırıldıktan sonra tekrar köyüne geri göndereceğiz" dedi. Başkan Başar son olarak, Teke Yöresi'ndeki tüm çiftçileri bu fuara davet ettiğini iletti.

Burdur, Teke Yöresi Tarım Ve Hayvancılık Fuarı’na Ev Sahipliği Yapacak

Burdur, Teke Yöresi Tarım Ve Hayvancılık Fuarı’na Ev Sahipliği Yapacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim