• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Burcu Şengel’i 27 Yerinden Bıçaklayan Zanlıya Müebbet Hapis İstemi

Burcu Şengel’i 27 Yerinden Bıçaklayan Zanlıya Müebbet Hapis İstemi
Erzurum'un Aziziye ilçesinde 13 Ağustos'ta nişanlısı Burcu Şengel'i 27 yerinden bıçakladıktan sonra kayınpederi Salih Şengel'i de bıçaklayarak öldürüp,...

Erzurum'un Aziziye ilçesinde 13 Ağustos'ta nişanlısı Burcu Şengel'i 27 yerinden bıçakladıktan sonra kayınpederi Salih Şengel'i de bıçaklayarak öldürüp, iki kişiyi yaralayan sanık Ahmet Yavuz hakkında savcılık mütaalasını verdi. Sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis, sanığa yardım ettiği iddia edilen Ömer Yavuz'un ise beraati istendi.

Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde birincisi görülen duruşma, sanık avukatlarının ek savunmasını talep etmesi nedeniyle 10 Mart tarihine ertelendi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın müdahil olduğu davada Erzurum Barosu Kadın Hakları Komisyonu tarafından Avukat Bilge Mutlu Bilge ve Ebru Arslan görevlendirildi. Davacı avukatları sanık Ahmet Yavuz'un cinayeti canavarca hisle ve tasarlayarak işlediğinin göz önüne alınarak cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Ahmet Yavuz savunmasında hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini beyan ederek, suçlamaları reddetti. Sanık avukatları ise, sanığın askerlik yaptığı sürede Çorlu Devlet Hastanesi ve Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde psikolojik tedavi gördüğünün dikkate alınmasını talep etti. Mahkeme heyeti oybirliğiyle sanık Ahmet Yavuz'un ceza-i ehliyeti olmadığına karar verdi. Tarafların savunmalarının dinlenmesinin ardından Savcılık mütalaasında, sanık Ahmet Yavuz'un TCK 82. Gereğince ağırlaştırılmış müebbet hapsi, sanığa yardım ettiği iddiasıyla yargılanan amcaoğlu Ömer Yavuz'un beraati istendi. Sanık avukatlarının ek savunma talep etmesi üzerine mahkeme 10 Mart'a ertelendi.

Adliye çıkışında açıklamada bulunan Erzurum Barosu Kadın Hakları Komisyonu tarafından Avukat Bilge Mutlu Bilge, "Hayatımdaki en zor duruşmalardan birisiydi. Adaletin yerini bulması için aileye sonuna kadar destek olacağız. Meclistede kadın cinayetleri için bir hukukçu, kadın ve anne olarak çalışmaya devam edeceğiz. İddianameye karşı savunmalarımızı sunduk. Beyanlarımız ve taleplerimiz sunduk. İddia makamı ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle mütala verdi. Biz sanık ve cani Ahmet Yavuz'un en ağır şekilde cezalandırılmasını istedik. Mahkemenin sonucu en iyi şekilde sonuçlandıracağını umut ediyoruz" dedi.

"ARTIK MÜNEVVERLER, ÖZGECANLAR, BURCULAR ÖLMESİN"

Sanığın akli dengesinin yerinde olmadığı yönündeki beyanların gerçeği yansıtmadığını savunan Avukat Bilge Mutlu Bilge, "Burcu ve baba Salih Şengel'i geri getirecemeyeğiz. Tekrar Münevverler, Özgecanlar ve Burcular olmasın. Artık yeter. Akli dengesi olmadığını ifade ediyor neden kendinin bıçaklamadın o zaman. 27 yerinden neden bıçaklıyorsun kızı. "Benim istediğim saate kadar yaşayacaksın" diyeceksin ve sonra diyeceksin "adli dengem bozuk'" diye konuştu.

ANNE ŞENGEL: "200 MİLYAR TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIZ DİYE TEHDİT EDİLDİK"

Acılı anne Songül Şengel, sanığın akli dengesinin yerinde olduğunu ifade ederek, "3 dakikanın içinde oldu bitti. Yalan söylüyorlar. Akli dengesi yerindeydi. Şahitler de yalan söylüyor. Şahitler bize, "eğer mahkemede olayı bizim gördüğümüzü söylerseniz size 200 milyarlık tazminat davası açacağız" dediler" şeklinde konuştu.

Burcu Şengel’i 27 Yerinden Bıçaklayan Zanlıya Müebbet Hapis İstemi

Burcu Şengel’i 27 Yerinden Bıçaklayan Zanlıya Müebbet Hapis İstemi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim