• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Burçlu öğrencilere ‘insan hakları’ anlatıldı

Burçlu öğrencilere ‘insan hakları’ anlatıldı
Adana Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mustafa Çinkılıç, Özel Burç Vural Anadolu-Fen Liseleri'nde "İnsan Hakları Farkındalık Eğitimi" konulu...

Adana Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mustafa Çinkılıç, Özel Burç Vural Anadolu-Fen Liseleri'nde "İnsan Hakları Farkındalık Eğitimi" konulu konferans verdi.

Adana Valiliği ve Adana Barosu'nun birlikte yaptığı çalışma kapsamında okullarda "İnsan Hakları Farkındalık Eğitimi" konulu konferanslar düzenleniyor. Adana Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mustafa Çinkılıç, Adana Burç Okulları'nda insan hakları bildirgesinin kısa tarihini slaytlar eşliğinde anlattı.

İnsan haklarının; kişi hak ve özgürlüklerini güvence altına alan ve herkese karşı ileri sürülebilen en temel hak olduğunu belirten Avukat Çinkılıç, "İkinci Dünya Savaşı'nda ölen insan sayısından daha fazla insan, geçtiğimiz 67 yıllık sürede çıkan savaş ve çatışmalarda hayatını kaybetti. En temel hak olan "yaşama hakkı" yoğun biçimde ihlal edilmeye devam ediyor. Anayasamızın 10. maddesi, AİHS'nin 14. maddesi ve BM İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 2. maddesi; her insanı, salt insan olmaktan dolayı eşit görür ve ayrımcılığı, ayrımcı dili yasaklar." şeklinde konuştu.

Avukatlık Kanunu'nun 95. maddesinde barolara hukukun üstünlüğü ve insan haklarını savunmak ve korumak, bu kavramlara işlerlik kazandırmak görevi verildiğini kaydeden Çinkılıç, "Bu sorumluluğun gereği olarak insan haklarına dayalı, temel hak ve özgürlüklerin güvence altında olduğu demokratik bir ülke için siyasi iradenin sivil takipçisi olmak zorundayız." dedi. Her zaman özgür bir dünya ve Türkiye istediklerini ifade eden Avukat Çinkılıç, tüm dünyada sevgi, barış, hoşgörü ve kardeşliğin hakim olacağı güzel günler için yılmadan, cesaretle mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Programda ayrıca Burçlu öğrencilere Adana Barosu tarafından hazırlanan çocuk haklarına ilişkin beyanname ve ilgili mevzuatın bulunduğu kitapçık dağıtıldı.

Burç Vural Anadolu-Fen Liseleri Müdürü Abdullah Akça ise okullarına gelerek öğrencilerini bilgilendiren Avukat Çinkılıç'a teşekkür etti. Abdullah Akça, "Biz yarın insanlığın geleceğini emanet edeceğimiz yavrularımıza sadece girdikleri sınavları kazanabilecek bilgileri değil, hayatları boyunca lazım olacak bilgilerle donatıyoruz. İstiyoruz ki genç nesil her yönüyle bilgili, kültürlü ve insanlık tarihine ışık tutmakla birlikte, geleceğine yön verebilsinler." şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim